GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λύθηκε το μυστήριο: Ο "πατέρας" του bitcoin αποκαλύφθηκε!

Εδώ και χρόνια το ποιος είναι ο δημιουργός του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin αποτελούσε ένα μεγάλο μυστήριο. Ο ίδιος παρουσιαζόταν ως ο...


Εδώ και χρόνια το ποιος είναι ο δημιουργός του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin αποτελούσε ένα μεγάλο μυστήριο. Ο ίδιος παρουσιαζόταν ως ο Ιάπωνας Σατόσι Νακαμότο, όμως όλοι υποψιάζονταν πως αυτό ήταν ένα ψευδώνυμο πίσω από το οποίο κρυβόταν κάποιος άλλος. Αυτός ο άλλος, τελικά, ήταν ο Αυστραλός επιχειρηματίας Κρεγκ Στίβεν Ράιτ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο το όνομα του Ράιτ είχε ακουστεί ξανά και έγκυρες ιστοσελίδες τον παρουσίαζαν ως τον “πατέρα” του Bitcoin, όμως κανείς δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα αν αυτό όντως ίσχυε, αφού κατά το παρελθόν αντίστοιχες προσπάθειες “αποκάλυψης” του Σατόσι Νακαμότο δεν είχαν στεφθεί με επιτυχία. Όμως πλέον είναι επίσημο, καθώς ο ίδιος έστειλε στο BBC, τον Economist και το GQ στοιχεία που αποδεικνύουν πως αυτός πραγματοποίησε την πρώτη συναλλαγή με bitcoins.

“Κάποιοι θα το πιστέψουν, κάποιοι όχι, και για να σας πω την αλήθεια δε με νοιάζει”, είπε ο Ράιτ στο BBC, εξηγώντας πως αποκαλύπτεται για να σταματήσουν να κυνηγούν τον ίδιο και τους δικούς του ανθρώπους.

“Δεν αναζητώ τη δημοσιότητα, αλλά θέλω να βάλω τα πράγματα στη θέση τους”, εξηγεί ο Ράιτ στον Economist και υποστηρίζει ότι επέλεξε το όνομα “Νακαμότο” προς τιμήν του Ιάπωνα φιλοσόφου και εμπόρου Τομινάγκα Νακαμότο, που υποστήριζε το ελεύθερο εμπόριο κόντρα στο κατεστημένο της εποχής, ωστόσο δεν αποκαλύπτει τη σημασία του ονόματος “Σατόσι” (“κάποια πράγματα πρέπει να παραμείνουν κρυφά”, λέει).

Ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν ενδιαφέρεται να γίνει “σταυροφόρος” του bitcoin, και δηλώνει απογοητευμένος που αναγκάστηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά του. “Θα προτιμούσα να μην το έκανα. Θέλω να δουλέψω, θέλω να συνεχίσω να κάνω αυτό που θέλω να κάνω. Δε θέλω λεφτά. Δε θέλω φήμη. Δε θέλω να με λατρεύουν. Θέλω απλά να με αφήσουν ήσυχο”, ξεκαθαρίζει.

Σύμφωνα με το BBC, ο Ράιτ εκτιμάται ότι έχει συγκεντρώσει περίπου ένα εκατομμύριο bitcoins, που σήμερα αξίζουν περίπου 393 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση