GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το βαθύ λαρύγγι της ΕΥΠ, ο Επαναστατικός Αγώνας, η απόπειρα δολοφονίας

Για την περιπέτειά του μίλησε ο 65χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση "κόκκινος υδράργυρος" και με αγωγή ...


Για την περιπέτειά του μίλησε ο 65χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση "κόκκινος υδράργυρος" και με αγωγή του ζητά 4,3 εκατ. ευρώ από την ΕΥΠ. Ο άνθρωπος ο οποίος όπως υποστηρίζει έδωσε "στο πιάτο" των αρχών, ελληνικές και διεθνείς εγκληματικές οργανώσεις μίλησε στην εφημερίδα Espresso. 

Ο επιχειρηματίας της Πελοποννήσου διατηρεί την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους. 

Όπως λέει στην εφημερίδα πήρε το βάπτισμα του πυρός στις μυστικές υπηρεσίες τη δεκαετία του 1970 όταν η ΕΥΠ, ονομαζόταν ΚΥΠ. Από τότε όπως αναφέρει ο ίδιος έπαιξε τη ζωή του αρκετές φορές κορώνα γράμματα και κατάφερε να εισβάλλει στα άδυτα της παρανομίας. 

Την τελευταία φορά οι πράκτορες της ΕΥΠ τον προσέγγισαν από τη Γ' Διεύθυνση Αντικατασκοπίας. Ο ίδιος είχε δημιουργήσει γύρω του το μύθο του υπερκατασκόπου με ειδικότητα στις επικίνδυνες αποστολές και ήταν πολύτιμος για τη μυστική υπηρεσία. 

Οι επιτυχίες του 65χρονου ξεκίνησαν από το 2012, όταν η ΕΥΠ και η Ασφάλεια εξάρθρωσαν διεθνές δίκτυο με τη συμμετοχή πρώην πρακτόρων της KGB, στη διάρκεια της επιχείρησης με την ονομασία "κόκκινος υδράργυρος". Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα διέθετε προς πώληση ποσότητα κόκκινου υδραργύρου για την κατασκευή πυρηνικών όπλων. 

Να διευκρινήσουμε ωστόσο σε αυτό το σημείο ότι υπάρχουν πηγές, όπως η wikipedia, οι οποίες αναφέρονται σε κόκκινες χρωστικές ή σκόνες ασήμαντης αξίας, για τις οποίες ορισμένοι πιστεύουν ότι πωλούνταν ως μέρος εκστρατείας με προορισμό τον εντοπισμό πιθανών πυρηνικών λαθρεμπόρων, ενώ πολλές φορές έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση η χρήση και η λειτουργία του.

Το ίδιο πρόσωπο φέρεται να έφερε στο φως μία ακόμα υπόθεση, που αφορούσε στη δράση ελληνολβανικού κυκλώματος εμπορίας βαρέων όπλων. Σύμφωνα με την εφημερίδα η υπόθεση παρουσίαζε πολλές παραμέτρους, σχετιζόμενες με το γεγονός ότι το κύκλωμα φέρεται να προμήθευε οπλισμό τον Επαναστατικό Αγώνα και συγκεκριμένα τη ρουκέτα με την οποία η οργάνωση χτύπησε την αμερικανική πρεσβεία το 2009. 

Απόπειρα δολοφονίας

Σε βάρος του έγινε πρόσφατα απόπειρα δολοφονίας. 

Οι δράστες είχαν παγιδεύσει με χειροβομβίδα το αυτοκίνητό του μάρκας SMART, και ο ίδιος σώθηκε χάρη στην παρατηρητικότητά του. Μόλις ακούμπησε τη χειρολαβή της πόρτας του οδηγού, διαπίστωσε ότι πάνω της ήταν δεμένη μία λεπτή πετονιά, η οποία κατέληγε στον δεξί πίσω τροχό. Έτσι ανακάλυψε ότι κάποιοι είχαν τοποθετήσει μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, στην περόνη της οποία είχαν δέσει την άλλη άκρη της πετονιάς. 

Ο άνδρας κάλεσε αμέσως την αστυνομία και οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ασφάλισαν τη χειροβομβίδα και την απομάκρυναν από το αυτοκίνητο. 

Το περιστατικό όπως αναφέρει η εφημερίδα κρατήθηκε μυστικό από την Αστυνομία. Το συγκεκριμένο πρόσωπο πρόκειται για επιχειρηματία, ο οποίος είχε καταθέσει πέρυσι αγωγή σε βάρος της ΕΥΠ και συγκεκριμένων αστυνομικών, οι οποίοι φέρεται ότι τον άφησαν εκτεθειμένο και παράλληλα δεν του απέδωσαν το συμφωνηθέν ποσό για τις πληροφορίες που παρείχε. Ο ίδιος ζητάει 4.300.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι ο χειριστής του, τον είχε ρίξει στις αμοιβές που του είχαν υποσχεθεί για τις πληροφορίες που παρείχε. Υποστήριζε μάλιστα ότι είχε ρισκάρει το κεφάλι του προκειμένου να αποκαλύψει κυκλώματα δουλεμπόρων, παράνομης εμπορίας τσιγάρων, ακόμη και συμμορίες της αλβανικής μαφίας, οι οποίες τροφοδοτούσαν με όπλα τρομοκρατικές οργανώσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση