GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν: Η Ρωσία εξοπλίζει τους μαχητές του ΡΚΚ

Αυστηρή κριτική στην Ρωσία, άσκησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας την ότι προμηθεύει με αντιαεροπορικά όπλα κ...


Αυστηρή κριτική στην Ρωσία, άσκησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας την ότι προμηθεύει με αντιαεροπορικά όπλα και ρουκέτες τους μαχητές του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), αναφέρουν σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους που ταξίδευαν μαζί του στο αεροπλάνο, έπειτα από μια επίσκεψη στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ το Σαββατοκύριακο, ο Ερντογάν κατηγόρησε τη Μόσχα για τη μεταφορά όπλων στο ΡΚΚ μέσω Ιράκ και Συρίας, γράφει η Star.

"Αυτή τη στιγμή, τρομοκράτες χρησιμοποιούν αντιαεροπορικά όπλα και πυραύλους που προμηθεύονται από τη Ρωσία. Η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση εξοπλίζεται με αυτά τα όπλα, τα οποία μεταφέρονται σε αυτούς μέσω Συρίας και Ιράκ", σύμφωνα με την Star που επικαλείται δηλώσεις του Ερντογάν.

Η "αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση" είναι ο όρος που χρησιμοποιεί η τουρκική κυβέρνηση για το ΡΚΚ, το οποίο μάχεται για αυτονομία στη νοτιοανατολική Τουρκία, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, σε μια εξέγερση κατά του τουρκικού κράτους που διαρκεί τρεις δεκαετίες και έχει στοιχίζει τη ζωή περισσότερων από 40.000 ανθρώπων.

Το Reuters αναφέρει ότι δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία του με την κυβέρνηση ώστε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα.

Ο Ερντογάν έχει ήδη επικρίνει τη Ρωσία για την υποστήριξή της στους κούρδους μαχητές στη Συρία. Ωστόσο, με τα τελευταία αυτά σχόλια του, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί για πρώτη φορά τη Μόσχα ότι προμηθεύει με όπλα το ΡΚΚ, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η Άγκυρα που θεωρεί επίσης τους κούρδους μαχητές της Συρίας - την πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) - τρομοκρατική οργάνωση, έχει εξοργιστεί για τη στήριξη της Ρωσίας και των ΗΠΑ στην YPG, η οποία πολεμά την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση