GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Χρυσόγονος για τη συνταγματικότητα του "κόφτη"

«Το άρθρο 78 του Συντάγματος απαγορεύει νομοθετική εξουσιοδότηση μεταξύ άλλων και σε ζητήματα επιβολής φόρων και ειδικότερα καθορισμού ...


«Το άρθρο 78 του Συντάγματος απαγορεύει νομοθετική εξουσιοδότηση μεταξύ άλλων και σε ζητήματα επιβολής φόρων και ειδικότερα καθορισμού του φορολογικού συντελεστή. Τώρα, κατά πόσον θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ο περιβόητος κόφτης δαπανών συνιστά επιβολή ουσιαστικά φόρου και να εξομοιωθεί με κάτι τέτοιο, είναι κάτι που θέλει μελέτη. Δεν μπορώ να πω κάτι επιστημονικά σοβαρό, χωρίς να το έχω μελετήσει», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος μιλώντας στο ραδιόφωνο του 9.84.
Παράλληλα, απαντώντας στο αν έγινε διάλογος από τον ΣΥΡΙΖΑ για αυτά τα μέτρα, επισήμανε: «Εγώ δεν συμμετείχα σε τέτοιο διάλογο. Δεν ξέρω εάν έγινε την τελευταία εβδομάδα, εγώ δεν είχα καν το νομοσχέδιο σε γραπτή μορφή, ούτε ρωτήθηκα για κάποιο σχετικό ζήτημα συνταγματικότητας ή οτιδήποτε άλλο. Το κατέβασα από το διαδίκτυο χθες το απόγευμα, χωρίς φυσικά να μπορέσω να διαβάσω τόσες σελίδες».
Τέλος σε ερώτηση που του έγινε για το αν εκτιμά ότι θα υπάρχει αντάλλαγμα από την Ευρώπη για αυτά τα μέτρα ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε: «Θα εκπλαγώ ευχάριστα, εάν τυχόν πάρουμε τώρα μια πραγματική λύση για το πρόβλημα της υπερχρέωσης του ελληνικού δημοσίου. Ευελπιστώ ότι θα υπάρξει κάποια ρύθμιση. Δεν ευελπιστώ ότι αυτή η ρύθμιση θα είναι οριστική ή ότι θα βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων. Το ύψος των περιστάσεων είναι να έχουμε μια τέτοια αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, ώστε με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος -στα τέλη του 2018, αρχές του 2019 ή και λίγο νωρίτερα-, σταδιακά, να μπορέσουμε να ξαναβγούμε στις κεφαλαιαγορές και να δανειστούμε από τις κεφαλαιαγορές με λογικά επιτόκια και τέτοια θα ήταν αυτά περίπου που πληρώνει η Ισπανία, για παράδειγμα γύρω στο 1,5% επιτόκιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση