GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνοιγμα στον Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ

Σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο Reuters, ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ μίλησε ...


Σε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο Reuters, ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για την εξωτερική πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. Καθισμένος στην αναπαυτική πολυθρόνα του γραφείου του, με θέα το Σέντραλ Παρκ,ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συνομιλήσει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την υλοποίηση του πυρηνικού προγράμματος της Πιονγκγιάνγκ.
Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος αρνήθηκε ν' αποκαλύψει λεπτομέρειες για τους χειρισμούς που θα κάνει στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας, αλλά δήλωσε ότι είναι ανοιχτός για συνομιλίες με τον ηγέτη της. "Θα μιλήσω μαζί του και ειλικρινά, δεν έχω κανένα πρόβλημα να του μιλήσω" είπε. 
Ο 69χρονος Τραμπ δήλωσε ακόμη ότι θ' ασκήσει πιέσεις στην Κίνα, τον πιο σημαντικό σύμμαχο της Βόρειας Κορέας, προκειμένου το Πεκίνο να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης. "Θ' ασκήσω ουσιαστική οικονομική πίεση στην Κίνα, καθώς οικονομικά μπορούμε ν' ασκήσουμε ασφυκτική πίεση στους Κινέζους" τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης από τον 26ο όροφο του πύργου του στο Μανχάταν. 
Η ετοιμότητα του Τραμπ να συνομιλήσει προσωπικά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική του προέδρου Ομπάμα, που άφησε σε υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους, το ενδεχόμενο διεξαγωγής συνομιλιών με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους. Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είχε εμπλοκή στη διεξαγωγή προσωπικών συνομιλιών με τον Κιμ, αλλά δρομολόγησε διπλωματικές εξελίξεις στις σχέσεις το Ιράν και την Κούβα, που οδήγησαν στην υπογραφή της πυρηνική συμφωνίας από τη μια μεριά, αλλά και στη βελτίωση των σχέσεων με την Αβάνα, από την άλλη. 
Κατά τα άλλα, ο Τραμπ υποστήριξε επίσης, την επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης του Παρισιού για το Κλίμα, ενώ δήλωσε την αντίθεσή του στις ενέργειες του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην ανατολική Ουκρανία. 
Για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας ο Τραμπ δήλωσε ότι: “Το γεγονός ότι έκανε θετικά σχόλια για μένα, δε σημαίνει ότι θα τον βοηθήσει σε μια διαπραγμάτευση. Δε θα τον βοηθήσει καθόλου,” τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση