GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρέγκλινγκ: Για την καθυστέρηση ευθύνεται η Ελλάδα αλλά δε θα χρεοκοπήσει

Για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών μίλησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) Κλ...


Για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών μίλησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος  επισήμανε ότι υπάρχει καθυστέρηση οκτώ μηνών, λόγω προβλημάτων εφαρμογής των προαπαιτούμενων από την ελληνική πλευρά.

Σε συνέντευξη του στην ιταλική «Corriere DeLLa Sera» ανέφερε πως «δουλεύουμε έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η επανεξέταση» ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία.«Τα μέτρα που πρέπει να παρθούν είναι ένας συμβιβασμός και μια ασφάλεια απέναντι σε απρόβλεπτα γεγονότα» τόνισε.

Σε ερώτηση για το εάν η Ελλάδα είναι στο χείλος της χρεοκοπίας απάντησε: «Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα από τον ESM. Αυτός είναι και ο λόγος όπου το προηγούμενο καλοκαίρι συμφωνήθηκε ένα νέο πρόγραμμα. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Η Ελλάδα έχει πια ένα πρωτογενές πλεόνασμα, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται πια ενίσχυση για την χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της. Στα τέλη Ιουλίου θα υπάρξει πραγματική ανάγκη για ρευστότητα για την αποπληρωμή του χρέους. Όσο πιο γρήγορα επιτευχθεί η συμφωνία, τόσο το καλύτερο. Έτσι ώστε να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμης σημασίας για την καλή λειτουργία της οικονομίας. Η Ελλάδα λοιπόν, δεν βρίσκεται κοντά σε καμία χρεοκοπία. Δουλεύουμε έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η επανεξέταση και να αποφευχθούν τα προβλήματα του προηγούμενου έτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση