GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωράκης: Η ανικανότητά σας θα φέρει και πέμπτο μνημόνιο - ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο της ομιλίας του στη βουλή όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο.  "...


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο πλαίσιο της ομιλίας του στη βουλή όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο. 

"Ζούμε μια αντιστροφή ρόλων. Εσείς ξεπουλάτε, οι προηγούμενοι υπουργοί αντιστέκονται και ο λαός κοιτάει αποσβολωμένος. Και είστε έτοιμοι – το βλέπω μετά την ανακάλυψη της γοητείας της κας Μέρκελ να ανακαλύψετε και τη γοητεία του κου Σόϊμπλε. Συνέχεια ο κ. Τσίπρας στήνει παγίδες στους κακούς και συνέχεια πέφτει ο ίδιος μέσα" τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού στην αρχή της ομιλίας του.

"Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα είναι δείγμα του ακραίου αμοραλισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος μπορεί να συναινέσει σε αυτές τις πολιτικές; Κανείς, εκτός από το δίδυμο αδελφάκι σας στον αμοραλισμό, τους ΑΝΕΛ, που έγιναν επίσης επαγγελματίες της εξουσίας, των θεωριών συνομωσίας και του λαϊκισμού" είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε. "Επιλέξατε να αποκοπείτε από τη δημιουργική κοινωνία, επιλέξατε την περιχαράκωση στα όρια του εθνικολαϊκισμού. Βαδίζετε λοιπόν μόνοι σας. Το Ποτάμι δεν θα γίνει συνεργός στα πολιτικά σας εγκλήματα". 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με το νέο ταμείο για τις ιδιωτικοποιήσεις. "Τον Αύγουστο του 2015 ψηφίστηκε ότι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα βρίσκεται υπό την διαχείριση του ελληνικού κράτους και την εποπτεία των θεσμών. Σήμερα, θα ψηφίσετε με ...χαρά, αξιοπρέπεια, θρήνο την εκχώρηση της διαχείρισης της περιουσίας του κράτους στους πιστωτές για 99 χρόνια. Τα 99 χρόνια που νομοθετείτε θα μας κάνουν Αργεντινή... Για να δανειστώ το λεξιλόγιό σας, είμαστε μπροστά στη δημιουργία μιας νέας αποικιοκρατίας.

Το Ποτάμι θεωρεί ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας πρέπει να γίνει γιατί δημιουργεί θέσεις εργασίας . Η μεταφορά όμως του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων της χώρας σε μια εταιρεία που ουσιαστικά διοικείται από τους δανειστές δεν εγγυάται το δημόσιο συμφέρον".

"Ήρθατε στην εξουσία διχάζοντας το λαό. Λέγατε ότι «κάποιοι Έλληνες δεν είναι και τόσο Έλληνες». Και τώρα η εθνικά περήφανη κυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα – Καμμένου με ένα άρθρο σε ένα νόμο εκχωρεί στην Τρόικα αρμοδιότητες που έχει το Κοινοβούλιο και η ελληνική διοίκηση. Αν είχε τολμήσει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο θα τον είχατε ρίξει στην πυρά για προδοσία. Θα στήνατε κάθε μέρα ειδικά δικαστήρια και κρεμάλες στο Σύνταγμα …

Τι είναι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ; Που το πάει; Πόσες τούμπες μπορεί να κάνει ; Και σε ποια θέματα;" συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης.  

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσθέτει συνεχώς φόρους, πιστεύει στο μεγάλο Κράτος και αποστρέφεται τον ανταγωνισμό. "Μετά από κάθε, «σκληρή» διαπραγμάτευση που κάνετε, ανεβάζετε του φόρους. Έλεος, μην διαπραγματεύεσθε άλλο" είπε χαρακτηριστικά ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση σας ""Ό,τι να'ναι".

"Ο εφιάλτης στον δρόμο με τους φόρους" γυρίζεται με το δικό σας σενάριο τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. "Η ανικανότητά σας θα φέρει και πέμπτο μνημόνιο. Οι καθυστερήσεις σας, μας έφεραν εδώ".

"Από το «όχι δεν πουλάμε» περάσατε στο «πάρτα όλα και χάρη θα μας κάνεις». Με τους νέους φόρους οι ειλικρινείς φορολογούμενοι γίνονται φτωχότεροι και οι φοροφυγάδες πλουσιότεροι.

Μια νέα έκρηξη φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής είναι προ των πυλών.

Στα κόκκινα δάνεια, από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» πήγατε στο άλλο άκρο:

Εμείς ζητάμε : Οι τράπεζες προτού προβούν στις πωλήσεις δανείων να δώσουν την δυνατότητα σε όσους δανειολήπτες πληρούν κάποια κριτήρια να τα αγοράσουν" επισήμανε. 

"Τα τζάμια στα δωμάτια της εξουσίας δεν είναι τζάμια είναι καθρέφτες. Νομίζεις ότι κοιτάς τους άλλους, αλλά κοιτάς τον εαυτό σου. Αυτό ακριβώς έχετε πάθει και η κυβέρνηση  των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Μπερδεύετε το συμφέρον σας με το συμφέρον της χώρας. Για την παραμονή σας στην εξουσία

υπογράφετε τα πάντα" είπε. 

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε σε διαρροή των συνομιλιών του Πολ Τόμσεν με την Ντέλια Βελκουλέσκου. "Σύμφωνα με τα λαϊκίστικα αναγνώσματα των υπαλλήλων σας στα ΜΜΕ και στα σάιτ το ΔΝΤ τρομοκρατήθηκε από την διαρροή των συνομιλιών των στελεχών του.

Μπήκατε σε μια κόντρα για να πετύχετε τι;  Αναγκάστηκε ο κ.Παπάς να πάει σαν βρεγμένη γάτα στην Αμερική και να ζητήσει συγνώμη. Έστω και τώρα θα μας πείτε τι θέλετε από το ΔΝΤ;

Και στο ζήτημα του χρέους Είμαστε με τον Σόιμπλε ή με το ΔΝΤ; Και μην μου πείτε καλύτερα μόνοι μας, γιατί οι Έλληνες νικάνε όταν καταφέρνουν να στήνουν συμμαχίες. Αυτό διδάσκει η ιστορία μας.

Αρκεί να είσαι με αυτούς που πάνε την ιστορία μπροστά, να μην είσαι με τους Μαδούρους". 

"Η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Χρειαζόμαστε μια δύναμη αλλαγής μια απόφαση αλλαγής που θα συγκινεί την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Μεταρρυθμίσεις και συναινέσεις είναι οι δύο προϋποθέσεις του δικού μας New Deal.

Συγκεκριμένοι στόχοι και μια αποφασισμένη ηγεσία. Αυτό δηλαδή που πάντα επιζητούσε το Ποτάμι.

Ένα New Deal για μια νέα αρχή. Διαφορετικά τα μνημόνια θα διαδέχονται το ένα το άλλο μέχρι να γονατίσει από τους φόρους και ο τελευταίος πολίτης. Να ακουσθεί ξανά το... "για την Ελλάδα ρε γαμώτο" στην θέση του «για την εξουσία ρε γαμώτο» που φωνάζουν συνεχώς όσοι αγωνιούν για τις καρέκλες τους" κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης. 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση