GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράκ: Εισβολή χιλιάδων διαδηλωτών στο Κοινοβούλιο και χρήση δακρυγόνων

Oι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πυροβόλησαν στον αέρα σε μια προσπάθεια να απωθήσουν τους υποστηρικτές του σ...


Oι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πυροβόλησαν στον αέρα σε μια προσπάθεια να απωθήσουν τους υποστηρικτές του σιίτη ιερωμένου Μοκτάντα αλ Σαντρ να εισβάλουν στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, μια περιοχή υψίστης ασφαλείας όπου βρίσκονται τα γραφεία της κυβέρνησης, το κοινοβούλιο, η πρεσβεία της Βρετανίας και των ΗΠΑ, γνωστοποίησαν πηγές από την αστυνομία και το γραφείο του Σαντρ.
Επίλεκτες αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες της προεδρικής φρουράς επιχειρούν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να διασχίσουν μια γέφυρα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το συγκρότημα της αμερικανικής πρεσβείας, επισήμανε το γραφείο του σιίτη ιερωμένου.
Εκατοντάδες υποστηρικτές του εισέβαλαν νωρίτερα στην Πράσινη Ζώνη και στο κοινοβούλιο αφού ο Σαντρ κατήγγειλε την αποτυχία των πολιτικών να προχωρήσουν στη μεταρρύθμιση του διεφθαρμένου, όπως καταγγέλλει, πολιτικού συστήματος.
Ορισμένοι Ιρακινοί βουλευτές τραυματίστηκαν σοβαρά στην επίθεση στο κτίριο του κοινοβουλίου στη Βαγδάτη, όπου διεξήχθη μια συνεδρίαση για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης σήμερα, γνωστοποίησε ένας νομοθέτης.
Σε αυτό το κλίμα, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι καταδίκασε σήμερα την επίθεση στη βουλή του Ιράκ κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για μια νέα αποσταθεροποίηση της χώρας.
«Η επίθεση που αναφέρθηκε νωρίτερα εναντίον του κοινοβουλίου του Ιράκ και οι βίαιες διαδηλώσεις στη Βαγδάτη θέτουν τον κίνδυνο μιας περαιτέρω επιδείνωσης της ήδη τεταμένης κατάστασης» σημείωσε η Μογκερίνι σε ένα δελτίο τύπου.
Η ίδια εκτιμά ότι πρόκειται για μία «εσκεμμένη διατάραξη της δημοκρατικής διαδικασίας» κι υπογράμμισε ότι είναι επείγουσα «η σύντομη επιστροφή στην τάξη (...) προς το συμφέρον του ιρακινού λαού (...) κι ολόκληρης της περιοχής, που είναι αντιμέτωπη με πολυάριθμες απειλές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση