GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αναστασιάδης στον Μπάιντεν: Δεν δέχομαι να υποβαθμίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε απόψε, ότι νωρίτερα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Μπάιντεν. Την πρωτοβουλία γ...


Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε απόψε, ότι νωρίτερα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Μπάιντεν. Την πρωτοβουλία για την τηλεφωνική συνομιλία είχε ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί για τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη με την πρόσκληση από τον Τούρκο πρόεδρο του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, και την συνάντηση του με τον γ.γ. του ΟΗΕ.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα αναληφθεί μια δράση, έτσι ώστε να αποφευχθούν ανάλογα ή παρόμοια φαινόμενα», δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Ο Κύπριος πρόεδρος τόνισε ότι δεν δέχεται «με καθοιονδήποτε τρόπο να υποβαθμίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία», προσθέτοντας ότι τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη «είναι θέμα κακών χειρισμών, οι οποίοι όμως δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτοί».

Επίσης, επεσήμανε ότι ένα ζήτημα είναι ο διακοινοτικός διάλογος μεταξύ των δύο κοινοτήτων και άλλο είναι το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που διεθνώς αναγνωρίζεται.

Σε ερώτηση, αν η εμπλοκή του ειδικού σύμβουλου του γ.γ. του ΟΗΕ κ. Άιντε στα διαδραματισθέντα στην Κωνσταντινούπολη ήταν άμεση, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «δεν θέλω να προβώ σε περαιτέρω σχόλια».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση