GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε Ελληνο-αλβανικό καρτέλ

Εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από την Αλβανία και διακινούσε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, εξαρθρώθηκε, από την Υποδ...


Εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από την Αλβανία και διακινούσε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. 

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχές της Αττικής (Νέα Φιλαδέλφεια, Πατήσια, Αχαρνές, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Κολωνός) και στο Μάζι Βοιωτίας, συνελήφθησαν δέκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων τέσσερις Ελληνες, ηλικίας 36, 37, 38 και 41 ετών και έξι Αλβανοί, ηλικίας 28, 33, 34, 39, 41 και 47 ετών. Παράλληλα, αναζητούνται επιπλέον τρία μέλη της σπείρας.

Όπως εξακριβώθηκε, η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε συστηματικά από την Αλβανία στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια μετέφερε, αποθήκευε και τελικά διακινούσε στην εγχώρια παράνομη αγορά ναρκωτικών. Η οργάνωση, που είχε δαιδαλώδη δομή, διευθυνόταν από τους δύο Αλβανούς που αναζητούνται και ήταν συγκροτημένη σε δύο υποομάδες. Τα μέλη της είχαν διακριτούς, στην ιεραρχική δομή της, ρόλους όσον αφορά τη μεταφορά, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ποσοτήτων ναρκωτικών. 

Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 143 κιλών και 760 γραμμαρίων, κατεργασμένη κάνναβης βάρους 25 κιλών και 379 γραμμαρίων, 19 γραμμάρια κοκαΐνης, 53 γραμμάρια σπόρων κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 62.255 ευρώ και 50 δολαρίων ΗΠΑ, ένα καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, 318 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, πέντε γεμιστήρες διαφόρων όπλων, ένα παραλυτικό σπρέι, πέντε ΙΧ αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα και πλαστά χαρτονομίσματα. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση