GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κολόμβος επέστρεψε και πάλι στην Ιταλία

Υπερατλαντικό ταξίδι από την Αμερική πίσω στην Ιταλία, έκανε επιστολή με την οποία ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακοίνωνε πως ανακάλυψε την ...


Υπερατλαντικό ταξίδι από την Αμερική πίσω στην Ιταλία, έκανε επιστολή με την οποία ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακοίνωνε πως ανακάλυψε την Αμερική. Η επιστολή, η οποία τυπώθηκε στα λατινικά το 1493, επέστρεψε και πάλι στην Ιταλία αφού είχε κλαπεί από την βιβλιοθήκη Ρικαρντιάνα της Φλωρεντίας και είχε καταλήξει στην βιβλιοθήκη του αμερικανικού Κογκρέσου.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αξία του ιστορικού αυτού κειμένου αγγίζει το ένα εκατομμύριο δολάρια.
Οι ιταλοί καραμπινιέροι, χάρη σε σειρά ερευνών, διαπίστωσαν ότι η επιστολή είχε αγορασθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από ιδιώτη το 1992, ο οποίος, στην συνέχεια, την είχε δωρίσει στο Κογκρέσο.
Το "γράμμα του Κολόμβου" παραδόθηκε σήμερα από τον αμερικανό πρέσβη στην Ιταλία, κατά την διάρκεια ειδικής τελετής, στον υπουργό Πολιτισμού της κυβέρνησης Ρέντσι, τον Ντάριο Φραντσεσκίνι, καθώς και στον επικεφαλής του ειδικού τμήματος των καραμπινιέρων που δραστηριοποιείται για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση