GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε κατάσταση συναγερμού οι Κάννες, ενόψει του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

 Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Κάννες, ενόψει του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η αυλαία του οποίου θα ανέβει την Τετάρτη, μ...


 Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Κάννες, ενόψει του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, η αυλαία του οποίου θα ανέβει την Τετάρτη, με την ταινία του Γούντι Άλεν "Cafe Society".

Το διάστημα μεταξύ 11ης και 22ας Μαΐου αναμένεται να επισκεφθούν την πόλη 45.000 άνθρωποι και τα μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε ισχύ είναι πολύ αυστηρά, καθώς η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον σοβαρό κίνδυνο μιας επίθεσης. 

400 πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας αλλά και εκατοντάδες αστυνομικοί, έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, καθώς επίσης και μονάδες των ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβουν, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο. 

Μάλιστα, μόλις πριν από λίγες ημέρες οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποίησαν άσκηση ετοιμότητας εκτάκτου καταστάσεως. 

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις που διέπραξε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος τον Νοέμβριο στο Παρίσι οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους.

Οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη γνωστοποιήσει τα σχέδιά τους να παρατείνουν την κατάσταση συναγερμού προκειμένου να καλυφθεί η διοργάνωση του Euro 2016, που ξεκινά τον επόμενο μήνα και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε η επιβολή αυστηρότερων μέτρων στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων.

Το 1978 οι αρχές της χώρας είχαν αποτρέψει μια επίθεση κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ κινηματογράφου όταν ανακάλυψαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό στη σκηνή του Palais des Festivals.

Το 69ο Φεστιβάλ των Καννών ξεκινά την Τετάρτη με την ταινία του Γούντι Άλεν "Cafe Society".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση