GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαγγελόπουλος: Αυστηρός, ουσιαστικός και γρήγορος ο έλεγχος για τα πόθεν έσχες

Έμφαση στις τροποποιητικές διατάξεις που αφορούν τις δηλώσεις πόθεν έσχες έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλ...


Έμφαση στις τροποποιητικές διατάξεις που αφορούν τις δηλώσεις πόθεν έσχες έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για διαφανέστερο, αποτελεσματικότερο και ουσιαστικότερο έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης τονίζοντας ότι ενισχύεται όχι μόνο η αρμόδια επιτροπή της Βουλής αλλά και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, με τις βελτιωτικές αλλαγές ο έλεγχος πλέον θα είναι γρηγορότερος, αυστηρότερος και πιο αντικειμενικός και τόνισε ότι εντός δύο μηνών θα τρέχει για όλες τις κατηγορίες η υποχρεωτική υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων ηλεκτρονικά.

Παράλληλα, ο κ. Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε ότι εκτός των πολιτικών προσώπων και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι υπόλοιποι υπόχρεοι θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης στην Επιτροπή για την καταπολέμηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πρόσθεσε επίσης, ότι για πρώτη φορά καθιερώνεται η υποχρέωση να αναγράφονται φορολογικές δηλώσεις, οι τραπεζικές θυρίδες, τυχόν μετρητά εκτός τραπεζικών λογαριασμών και οι δανειακές υποχρεώσεις, για τις οποίες όπως είπε, «αποτελούν πολύ επιτυχημένη μορφή ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση