GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζολί: Αν δεν λύσουμε το μεταναστευτικό, θα αντιμετωπίσουμε το χάος

Η Αντζελίνα Τζολί-Πιτ, η Αμερικανίδα ηθοποιός και ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, απηύθυνε σήμερα ...


Η Αντζελίνα Τζολί-Πιτ, η Αμερικανίδα ηθοποιός και ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, απηύθυνε σήμερα έκκληση στη διεθνή κοινότητα ζητώντας της να ξεπεράσει τους φόβους της και να διπλασιάσει τις προσπάθειες που καταβάλει για να ανταποκριθεί στη μεταναστευτική κρίση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με το "χάος".
"Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι σήμερα (σ.σ. το ένα τρίτο από αυτούς είναι πρόσφυγες), δηλαδή περισσότεροι από οποιοαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία 70 χρόνια", τόνισε η Τζολί-Πιτ σε ομιλία της στην έδρα του BBC στο Λονδίνο.
Η Αντζελίνα Τζολί-Πιτ εξέφρασε επίσης τη λύπη της επειδή η μεταναστευτική κρίση έδωσε "περιθώριο ελιγμών και μια ψεύτικη αίσθηση νομιμότητας σε εκείνους που ενθαρρύνουν την πολιτική του φόβου". Όμως, υπογράμμισε, "αν το σπίτι του γείτονά σας καίγεται, δεν θα είστε ασφαλείς κλείνοντας την πόρτα σας".
Καλώντας τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει γενναιοδωρία, η ηθοποιός εκτίμησε ότι πρόκειται για "ένα καθήκον που μας αφορά όλους, τον επόμενο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών, τον καθένα από εμάς".
"Και η επιτυχία μας θα συμβάλει στη διαμόρφωση του αιώνα μας. Η εναλλακτική; Είναι το χάος", προειδοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση