GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα η συνεργασία με την Ρωσία - ΒΙΝΤΕΟ

«Η συνεργασία με τη Ρωσία αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύ...


«Η συνεργασία με τη Ρωσία αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η επίσκεψη αποτελεί το επιστέγασμα σειράς επαφών και συναντήσεων σε υψηλό επίπεδο που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο έτος και σηματοδοτούν την επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Με τον κύριο πρόεδρο είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε το 2015 δύο φορές, στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη και να θέσουμε τις βάσεις για την  ενίσχυση της πολυεπίπεδης συνεργασίας μας. Μιας συνεργασίας που αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα».

«Όχι μόνο επειδή το επιτάσσουν  οι ισχυροί ιστορικοί, πνευματικοί και πολιτισμικοί δεσμοί των λαών μας αλλά επειδή η συνεργασία αυτή δεν μπορεί παρά να αποτελεί συστατικό στοιχείο οποιασδήποτε σύγχρονης ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής για την Ελλάδα του 21 αιώνα σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Μια Ελλάδα, με σταθερές συμμαχίες στη Δύση και βαθιές ρίζες στην Ευρώπη αλλά και ταυτόχρονα μία Ελλάδα που δεν φοβάται, δεν διστάζει να ανοίγει τα κλαδιά της και στο Βορρά, τα Βαλκάνια και στην ευρύτερη παραευξείνια γειτονιά μας, στο Νότο, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση και Άπω Ανατολή» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Η επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν πραγματοποιείται σε μία πολύ σημαντική χρονική συγκυρία κατά την οποία η χώρα μας, με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης αφήνει πίσω της την περίοδο της αβεβαιότητας και με αυτοπεποίθηση δημιουργεί προϋποθέσεις για παραγωγική ανασυγκρότηση, ανάπτυξη επενδύσεων και οικονομικών συνεργιών».

«Στο πλαίσιο αυτό έγινε συνομιλία για τις διμερείς σχέσεις με αιχμή τις προοπτικές επενδύσεων των δύο χωρών στους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, του τουρισμού, της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας και των λιμένων, της μεταλλευτικής βιομηχανίας, της φαρμακοβιομηχανίας. Συζήτηση έγινε και για την προώθηση συμπράξεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα, και την συνεργασία στους τομείς της ενέργειας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

« Η ενέργεια αποτελεί κεντρικό τομέα οικονομικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και την Ελλάδα και έχουμε στρατηγική επιδίωξη η Ελλάδα να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο», είπε ο και πρόσθεσε ότι είμαστε ανοιχτοί στη δυνατότητα συνεργασίας και στο βαθμό που υπάρχουν δυνατότητες θα τις αξιοποιήσουμε κοιτώντας το εθνικό μας συμφέρον και με τη γνώμη ότι οι αγωγοί είναι γέφυρες συνεργασίας.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι, «εκτός του τομέα του φυσικού αερίου, υπάρχουν και άλλες δυνατότητες συνεργασίας όπως στις ανανεώσιμες πηγές, στο πετρέλαιο, γιατί πιστεύουμε ότι η ενέργεια πρέπει να αποτελεί γέφυρα συνεργασίας και όχι εφαλτήριο συγκρούσεων».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση