GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σόιμπλε: Δεν θα έχουμε άλλη κρίση στην Ελλάδα - Έχω μιλήσει με τη Λαγκάρντ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει άλλη κρίση σε σχέση με την Ελλάδα...


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει άλλη κρίση σε σχέση με την Ελλάδα.

Μιλώντας στο Σεντάι της βόρειας Ιαπωνίας ο Σόιμπλε δήλωσε ότι αναμένει οι υπουργοί Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία στη συνάντηση της επόμενης Τρίτης, προσθέτοντας ότι έχει ήδη μιλήσει στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Είμαι αισιόδοξος πως ό,τι έχω πει συνεχίζει να ισχύει, δηλαδή ότι δεν θα έχουμε νέα κρίση στην Ελλάδα και σε σχέση με αυτή», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, ενόψει τη συνόδου των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G7.

Ο Σόιμπλε επίσης προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της πολύ χαλαρής νομισματικής πολιτικής σε όλο τον κόσμο: «Γνωρίζετε επίσης πως πιστεύω ότι τα υψηλά επίπεδα χρέους και ρευστότητας τείνουν να ενισχύουν τη μεταβλητότητα και άρα τη νευρικότητα».

Δήλωσε επίσης ότι πιστεύει πως ο υψηλός βαθμός μεταβλητότητας και νευρικότητας που παρατηρείται στις χρηματοοικονομικές αγορές είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι μπορούν να δικαιολογήσουν οι οικονομικές εξελίξεις και αυτό εν μέρει οφείλεται σε γεωπολιτικούς κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση