GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τη δημιουργία νέου κόμματος στο χώρο του λαϊκού μεταρρυθμισμού υποστηρίζει η Διαμαντοπούλου

Την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος στο χώρο του λαϊκού μεταρρυθμισμού επεσήμανε η πρώην υπουργός και πρόεδρος του Δικτύου για τη Μ...


Την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος στο χώρο του λαϊκού μεταρρυθμισμού επεσήμανε η πρώην υπουργός και πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» "Ξέρουμε τα όρια μας και τα όρια του ευρωπαϊκού συστήματος. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα κίνημα για μεταρρυθμίσεις που θα δώσει στον κόσμο να καταλάβει ότι αυτό θα αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο" ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Παράλληλα, η κ. Διαμαντοπούλου άφησε αιχμές για τις διεργασίες που γίνονται στα κόμματα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:  "Είναι πολύ παραπολιτικό και πολύ γελοίο. Πολύ λάδι και λίγη τηγανίτα...".

Ερωτηθείσα γιατί επέλεξε να δώσει το "παρών" στο συνέδριο της Δράσης και όχι στην Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε: "Δεν συμμετείχαμε ούτε ως πολιτική κίνηση, ούτε ως πολιτικό κόμμα. Η Δράση από το Φεβρουάριο έστειλε πρόσκληση σε φορείς, σε κόμματα, think tank ότι θα κάνει ένα ιδιαίτερα ανοικτό συνέδριο, όπου θα υπάρχει πάνελ για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, το θέμα ήταν ανάπτυξη και μεταρρύθμιση. Ζήτησαν και από εμένα, ως πρόεδρο του συγκεκριμένου think tank, να συμμετάσχω στην έναρξη των εργασιών, όπου είχαν καλέσει και τους αρχηγούς των κομμάτων και το Δίκτυο με πέντε στελέχη του, κλήθηκε στο πάνελ για να παρουσιάσει τις συγκεκριμένες μελέτες που είχαμε κάνει. Αυτό είχε ανακοινωθεί, ήταν στο διαδίκτυο και ήταν προγραμματισμένο. Η Συνδιάσκεψη που έκανε η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είχε προσκλήσεις, δεν κάλεσαν κανέναν ούτε για να μιλήσει, ούτε για να συμμετάσχει. Υπήρξαν ανακοινώσεις για όποιον ήθελε να πάει, αλλά δεν υπήρχε διάλογος. Νομίζω ότι και για τον κ. Θεοδωράκη το ίδιο ισχύει. Όταν έχεις δεσμευτεί, όταν έχεις κάνεις ανακοινώσεις για πράγματα που θα παρέμβεις και σου δίνεται ο λόγος για να το κάνεις αυτό, πιστεύω ότι η συζήτηση για το εάν έπρεπε να παρευρεθεί κάποιος χωρίς κανένα ρόλο... Δεν είμαι μέλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ούτε έλαβα πρόσκληση. Το κυρίαρχο θέμα, όμως, είναι ότι είχα μια πρόσκληση να μιλήσω για πολύ συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και να παρουσιάσω το πρόγραμμα του Δικτύου. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο από πίσω και δεν χρειάζονται σενάρια. Γιατί, να μην ξεχνάμε ότι και το Ποτάμι,  η Δράση και η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι στην ίδια επιτροπή που προσπαθούν να προχωρήσουν το νέο κόμμα".


H  κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι αυτή την στιγμή υπάρχει ένα τεράστιο μέρος της κοινωνίας που δεν ξέρει τι να ψηφίσει. "Δεν θέλει να πάει στη ΝΔ, δεν θέλει να ψηφίσει ξανά ΣΥΡΙΖΑ. και υπάρχει και ένα μεγάλο μέρος πολιτών που απείχαν στις προηγούμενες εκλογές. Αυτοί οι πολίτες θέλουν σε ένα μεγάλο βαθμό ένα κόμμα που να μην είναι κάτι από το παρελθόν... Χρειαζόμαστε ένα κόμμα στο χώρο του λαϊκού μεταρρυθμισμού"  επεσήμανε και συμπλήρωσε πως αυτό το κόμμα "θα μπορούσε να ξεκινήσει με ένα ιδρυτικό συνέδριο όλων αυτών των χώρων που συζητούν, αλλά για να γίνει ένα ενιαίο, καινούργιο κόμμα και να μη φέρει μαζί του παθογένειες του παρελθόντος".

  

Σε ερώτηση γιατί δεν πήγε στο Ποτάμι, δεδομένου ότι παρόμοιες θέσεις με εκείνη έχει και ο κ. Θεοδωράκης, η κ. Διαμαντοπούλου είπε: "Θα σας απαντήσω με δύο επιχειρήματα Το ένα είναι συναισθηματικό και ηθικό και το άλλο είναι πολιτικό. Σε όλη μου τη ζωή ήμουν στο ΠΑΣΟΚ, από φοιτήτρια μέχρι το 2012. Είναι ένας χώρος που με τίμησε πολύ και εγώ τον τίμησα. Για το χώρο αυτό θεωρώ ότι η ιστορία θα επιφυλάξει θετικό πρόσημο. Έχει κάνει πολλά θετικά, αλλά και πολλά αρνητικά και πολλά λάθη. Θεωρώ ότι αυτός ο κύκλος έκλεισε. Επέλεξα για συγκεκριμένους λόγους και την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να σταματήσω να συμμετέχω στο κόμμα και ήταν πέρα από την συνειδησιακή και ηθική μου δυνατότητα να αρχίσω να περιφέρομαι σε άλλους χώρους. Δεν πήγα σε κανένα κόμμα, ούτε έκανα κίνηση, δεν μίλησα ποτέ αρνητικά, ούτε έκανα γενικές και αόριστες κριτικές ποτέ. Έκανα αυτή την επιλογή και ο καθένας κάνει τις επιλογές που πιστεύει ότι είναι σωστές και δεν ενοχλούν τους άλλους".

Όσον αφορά στο πολιτικό κομμάτι, υπογράμμισε, "γι' αυτό ακριβώς πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη αυτού του νέου χώρου. Το Ποτάμι λέει πολύ σωστά πράγματα, είναι ένα κόμμα με τολμηρές θέσεις και έδωσε ελπίδα στον κόσμο, αλλά δεν μπόρεσε να αποκτήσει τη λαϊκότητα που ήταν αναγκαία, ώστε οι θέσεις του και οι καλές του προθέσεις να γίνουν μέρος του λαού... Έχουμε την ανάγκη ενός κινήματος για μεταρρυθμίσεις. Όχι μεταρρυθμίσεις που ανακοινώνονται απλά από τεχνοκράτες ή ανθρώπους που έχουν ειδική γνώση. Ένα κίνημα που να καταλάβει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο...". 


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση