GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βερολίνο: Καμία συνάντηση Τσακαλώτου με Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Λαγκάρντ

Ιδιαίτερα καθοριστικές θα είναι οι επόμενες μέρες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, καθώς οι διαβουλεύσε...


Ιδιαίτερα καθοριστικές θα είναι οι επόμενες μέρες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, καθώς οι διαβουλεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, εν όψει και του Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Διαβάστε: Εβδομάδα των... Παθών μέχρι το Eurogroup της 9ης Μαΐου

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επταμερή συνάντηση που αναμένεται να έχουν την Τετάρτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και τους επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

 Ωστόσο, το Βερολίνο δηλώνει άγνοια  για σχετική επικείμενη συνάντηση. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν στην Deutsche Welle ότι δεν υπάρχει πληροφορία για μια τέτοια συνάντηση αύριο ή τις επόμενες ημέρες μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, και ότι δεν έχουν γνώση κάποιας πρόθεσης για πρόσκληση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Βεβαίως, δεν μπορεί να αποκλειστεί τηλεφωνική επικοινωνία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στο πλαίσιο του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, πόσο μάλλον που είναι φυσικό ένας υπουργός να τηλεφωνεί χωρίς να ενημερώνει με ποιον συνομιλεί.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχουν νέα δεδομένα σε σχέση με την πορεία αξιολόγησης. 

Σε ό,τι αφορά στις πιθανότητες επιτυχίας του Eurogroup της Δευτέρας, το Βερολίνο δεν διαθέτει μέχρι τώρα νέα δεδομένα ή κάτι το νεώτερο που να προδιαγράφει την έκβαση του Eurogroup.

Διαβάστε σχετικά: Reuters: Μικρές οι πιθανότητες για συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup

 Στα βασικά κεφάλαια των διαπραγματεύσεων, δηλαδή στο συνταξιοδοτικό, στο φορολογικό, στα κόκκινα δάνεια και στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων έχει ήδη επιτευχθεί πρόοδος, παραμένει το αγκάθι των προληπτικών μέτρων. Σε κάθε περίπτωση, πηγή του υπουργείου ανέφερε ότι μέχρι την επομένη Δευτέρα υπάρχει χρόνος και ίσως προκύψει κάποιο νέο στοιχείο. Για τη Γερμανία σημασία έχει να κλείσει με επιτυχία η αξιολόγηση και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

1 σχόλιο

  1. Τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, σε μια προσπάθεια να καρπωθούν από τη λαϊκή δυσαρέσκεια που γεννά η κυβερνητική πολιτική...

    Ο εργαζόμενος λαός, μπορεί να μην έχει πολλά να περιμένει από τη σχεδόν ανύπαρχτη και ανεμική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση σε αυτή είναι καθήκον για το λαό, ο οποίος δεν έχει πει την τελευταία λέξη...

    Η συσσωρευμένη αγανάχτηση που γεννά η πολιτική της φτωχοποίησης και της ανεργίας για μεγάλο τμήμα του λαού μας θα οδηγήσει τους εργαζόμενους να βρουν τον τρόπο και τον δρόμο να εκφράσουν την αντίθεσή τους και θα απαιτήσουν την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και όλων αυτών που την στηρίζουν....

    Τη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι γίνονται για το καλό του οι ανατροπές στο ασφαλιστικό, που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου που έχει κατάθεση στη Βουλή με την έγκριση των «λύκων», έρχεται το βαθύ κράτος – έκθεση Γενικού Λογιστηρίου αρ. 141-16-2016- που δείχνει με οικονομικά στοιχεία ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο και να καθησυχάσει τους «αστούς που τρομάξανε» από την ταξική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα.
    Συνολικά η αφαίμαξη του λαού θα ξεπεράσει τα 9,5 δις αφού η προβλεπόμενη εξοικονόμηση χρημάτων για το κράτος σωρευτικά για την τετραετία 2016-2019 ανέρχεται στα. 9 δις 947 εκ. ευρώ.

    Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε σε διλλήματα του τύπου ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής του 3ου και ενδεχομένως του 4ου αντεργατικού, αντιλαϊκού μνημονίου αλλά να βρούμε τρόπους και δρόμους που θα ανατρέψουμε την πολιτική τους....

    Για να γίνει αυτό χρειάζεται ο εργαζόμενος άνθρωπος να υπερβεί όλους τους μηχανισμούς διαμεσολάβησης και χειραγώγησης, αναζητώντας την ατομική, κοινωνική χειραφέτηση και απελευθέρωσή του.

    Όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση είναι καθήκον....ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΌΠΟ ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΊΜΑ Η ΤΟ ΔΙΚΌ ΜΑΣ Η ΤΟ ΔΙΚΌ ΤΟΥΣ... ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ .. ΤΟΥΣ ΞΈΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ....ΚΑΜΙΆ ΕΝΟΧΉ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΉ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ..

    Υ.Γ ...ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΡΕΕΕΕΕΕΕ.... ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΔΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση