GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκατέλειψε τις πίστες και τον Μαζωνάκη και έγινε παππάς!

Δεκαέξι χρόνια πέρασαν από το βράδυ που ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Μαζωνάκη, ο βιολιστής Στρατής Συρίγος, εξαφανίσθηκε από τις μεγ...


Δεκαέξι χρόνια πέρασαν από το βράδυ που ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Μαζωνάκη, ο βιολιστής Στρατής Συρίγος, εξαφανίσθηκε από τις μεγάλες πίστες για να ακολουθήσει το δρόμο της ιεροσύνης και τελικά να γίνει παππάς.
Κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό για την τύχη του πιο ακριβοπληρωμένου τότε βιρτουόζου, με τον οποίο τα «βαριά» ονόματα του λαϊκού πενταγράμμου επιθυμούσαν διακαώς να συνεργαστούν, αγνοώντας τελείως το γεγονός ότι εγκατέλειψε την έως τότε καριέρα του για να γίνει παππάς.
Ο γνωστός πρώην μουσικός βρίσκεται στη Σίφνο, όπου το 2004, σε ηλικία 34 ετών, χειροτονήθηκε ιερέας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ και αφοσιώθηκε στο λόγο και στο έργο του Κυρίου, κάτι το οποίο επιθυμούσε από μικρό παιδί.
Το άλλοτε «παιδί της νύχτας» τίναξε στον αέρα τη μουσική σταδιοδρομία του, αλλά και τα παχυλά -τότε- νυχτοκάματα, για να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού. Εργαζόταν τη νύχτα, ωστόσο ήταν άνθρωπος της ημέρας, όπως συνήθιζε να λέει. Ξημερώματα Κυριακής, μόλις τελείωνε το πρόγραμμα στο μαγαζί, έψελνε στην εκκλησία της ενορίας του στην Αθήνα.
Με ζεστά λόγια μιλά για τον τελευταίο συνεργάτη του, τον Γιώργο Μαζωνάκη.
«Η σχέση του με τον Θεό είναι στενή. Συχνά επισκέπτεται το Αγιο Ορος για να προσευχηθεί και να πάρει ευλογία. Η συνεργασία μας ήταν η καλύτερη της καριέρας μου και, επειδή η πίστη μας στον Θεό ήταν μεγάλη, αναπτύξαμε μια δυνατή φιλία. Εξαιρετικός επαγγελματίας, συνεπής, με ωραίο και απλό χαρακτήρα, διαθέτει μεγάλο ταλέντο και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς του. Ηταν ο πρώτος που ήρθε να με δει εδώ, στο νησί, αφότου χειροτονήθηκα» θυμάται ο πατέρας Στρατής Συρίγος.
Πηγή: dogma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση