GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οδυνηρές φωτογραφίες: Κοριτσάκι δεμένο σε βράχο κάτω από τον καυτό ήλιο

Η τραγική αυτή σκηνή συμβαίνει κάθε μέρα στην πόλη Ahmedabad της Ινδίας, όπου η μητέρα Σάρτα Καλαρά και ο σύζυγός της δουλεύουν κάτω απ...


Η τραγική αυτή σκηνή συμβαίνει κάθε μέρα στην πόλη Ahmedabad της Ινδίας, όπου η μητέρα Σάρτα Καλαρά και ο σύζυγός της δουλεύουν κάτω από τον καυτό ήλιο για 3,36 ευρώ.
Δένουν το 15 μηνών μωρό τους, τη Σιβάνι, σε ένα βράχο χρησιμοποιώντας μια δίχρωμη ταινία που γράφει "ΠΡΟΣΟΧΗ" προσπαθώντας να την κρατήσουν κοντά τους.
Για ώρες κάθε μέρα αφήνουν το παιδί τους χωρίς επιτήρηση σε θερμοκρασίες υψηλές που φθάνουν μέχρι και τους 40 βαθμούς, ενώ αυτοί σκάβουν τρύπες για τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο 23χρονος πατέρας της μικρής δήλωσε: "Έτσι όπως είναι δεμένη δεν θα βγει στο δρόμο. Ο γιος μου είναι 3μιση χρονών και δεν μπορεί να την ελέγξει... Η περιοχή εδώ έχει τρομερή κίνηση και δεν έχω άλλη επιλογή. Το κάνω αυτό για την ασφάλειά της. Οι υπεύθυνοι στη δουλειά κάνουν τα στραβά μάτια, δεν ενδιαφέρονται για μας ή τα παιδιά μας. Ανησυχούν μόνο για τη δουλειά τους"

Ο Prabhat Jha, του "Save the Children India", δήλωσε ότι οι θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι κάτι σπάνιο και δαπανηρό στην Ινδία.
Συγκεκριμένα είπε: «Θα πρέπει να υπάρξουν θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, είτε από την κυβέρνηση ή τις κατασκευαστικές εταιρείες. Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ασφαλές μέρος για τα παιδιά αυτά... Βρίσκονται σε πραγματικό κίνδυνο."
Ο φωτογράφος που τράβηξε αυτές τις τραγικές εικόνες δέχθηκε επίθεση με πέτρες από ομάδα εργατών αμέσως μετά τη λήψη της φωτογραφίας.
Υπάρχουν 40 εκατ. εργάτες στην Ινδία, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας στους πέντε είναι γυναίκες.
Σε όλη τη χώρα, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο να δεις μικρά παιδιά να παίζουν με υλικά κατασκευών, εκεί που εργάζονται οι γονείς τους.
Όταν τα παιδιά φτάσουν στην ηλικία των επτά ή οκτώ συχνά αποστέλλονται σε συγγενείς.

Η μητέρα της μικρής βρίσκεται στο κέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση