GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσακαλώτος: Για πρώτη φορά αναγνωρίζουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο

"Για πρώτη φορά υπάρχει επίσημη αναγνώριση από το Eurogroup και από τους Θεσμούς ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο", τ...


"Για πρώτη φορά υπάρχει επίσημη αναγνώριση από το Eurogroup και από τους Θεσμούς ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφορικά με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup της Τρίτης.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος, η κυβέρνηση πήγε στο Eurogroup με τρεις στόχους: Πρώτον, να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της δόσης, σε "πακέτο" με την αξιολόγηση, δεύτερον, να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και τρίτον, να υπάρξει πρόοδος στο θέμα του χρέους.

Όσον αφορά στο θέμα του χρέους, έκανε λόγο για "σημαντικά αποτελέσματα" για βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση του χρέους, ενώ επεσήμανε πως θα υπάρχει αυτόματος μηχανισμός που θα καθιστά και μακροχρόνια βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε πάντως πως η απόφαση του Eurogroup περιλαμβάνει και συμβιβασμούς, ωστόσο εκτίμησε πως η επιτυχία του Eurogroup της Τρίτης θα φανεί σε βάθος χρόνου.
Περισσότερα σε λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση