GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενεζουέλα: Ουρές για τα βασικά έξω από τα σούπερ μάρκετ

Βαθαίνει η κρίση στη Βενεζουέλα, όπου πλέον οι απελπισμένοι κάτοικοι κάνουν ουρές έξω από τα μπακάλικα και τα σούπερ μάρκετ, προκειμέ...


Βαθαίνει η κρίση στη Βενεζουέλα, όπου πλέον οι απελπισμένοι κάτοικοι κάνουν ουρές έξω από τα μπακάλικα και τα σούπερ μάρκετ, προκειμένου - αν προλάβουν - να προμηθευτούν τα βασικά, ψωμί,ζάχαρη, μαργαρίνη, αλεύρι, καθώς και τα φαρμακεία! 

Οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος - το ηλεκτρικό ρεύμα κόβεται για τέσσερις ώρες καθημερινά - και οι ελλείψεις σε τρόφιμα οδηγούν σε ταραχές και λεηλασίες ενώ ο στρατός επιβλέπει με τα όπλα ανά χείρας τις ουρές. 

Με απόφαση του προέδρου Μαδούρο, οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν πλέον μόνο Δευτέρα και Τρίτη προκειμένου να γίνει οικονομία στο ρεύμα και να μην καταρρεύσει τελείως το ενεργειακό δίκτυο. Η υδροηλεκτρική ενέργεια, η οποία είναι η πηγή των δύο τρίτων της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, έχει πληγεί από την χειρότερη ξηρασία της χώρας από το 1969. 

Την ώρα οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου κλονίζουν την οικονομία ενώ η έλλειψη ξένου συναλλάγματος οδήγησε σε τεράστιες ελλείψεις εισαγωγών, από τρόφιμα μέχρι και μπαταρίες αυτοκινήτων.

Μπροστά σε αυτή την κρίση με απρόβλεπες συνέπειες, η αντιπολίτευση ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής υπογραφών. Στόχος να συγκεντρωθούν 200.000, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την αποπομπή του Νικολάς Μαδούρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση