GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οργή στη Μόσχα για την αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα σε Πολωνία -Ρουμανία

Τις οργισμένες αντιδράσεις της Μόσχας έχει προκαλέσει η αμερικανική βάση αντιπυραυλικής άμυνας στην πόλη Ντεβεσέλου στο νότο της Ρουμαν...


Τις οργισμένες αντιδράσεις της Μόσχας έχει προκαλέσει η αμερικανική βάση αντιπυραυλικής άμυνας στην πόλη Ντεβεσέλου στο νότο της Ρουμανίας, αν και Ουάσινγκτον και ΝΑΤΟ επιμένουν ότι σκοπός είναι η αντιμετώπιση απειλών από το Ιράν.
«Τώρα που αυτές οι εγκαταστάσεις της αντιπυραυλικής ασπίδας έχουν αναπτυχθεί, πρέπει να σκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τις απειλές που έχουν εμφανιστεί για την ασφάλεια της Ρωσίας» υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και της στρατιωτικής βιομηχανίας της χώρας.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, το σύστημα αυτό που τέθηκε σε λειτουργία στην Ευρώπη απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια κι αποτελεί ένα βήμα προς μια νέα κούρσα εξοπλισμών και επεσήμανε ότι η ανάπτυξη του συστήματος της αντιπυραυλικής ασπίδας συνεχίζετα,  παρά το γεγονός ότι το Ιράν δεν συνιστά πλέον πυρηνική απειλή.
«Εμείς θα προσαρμόσουμε τον επανεξοπλισμό του στρατού και του πολεμικού ναυτικού με τρόπο ώστε να αντιμετωπίσουμε τις απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας» σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Η Μόσχα εκτιμά ότι ΝΑΤΟ και Ουάσινγκτον επιχειρούν να αποκλείσουν το ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας και να εξουδετερώσουν το πυρηνικό της οπλοστάσιο, παραβιάζοντας τις υφιστάμενες συνθήκες για τα όπλα μέσου βεληνεκούς.
Σύμφωνα με τις ΗΠΑ όμως, η αντιπυραυλική ασπίδα δεν αφορά την Ρωσία αλά έχει στόχο την απόκρουση βαλλιστικών πυραύλων από την περιοχή της Μέσης Ανατολής προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και τις αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη.
Επόμενος στόχος είναι η ολοκλήρωση της αντίστοιχης βάσης στην Πολωνία το 2018. Όταν ολοκληρωθεί η αντιπυραυλική «ομπρέλα» θα εκτείνεται από την Γροιλανδία ως τις Αζόρες. Θα περιλαμβάνει ακόμα πλοία και ραντάρ στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση