GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοσκοβισί: Η ελληνική Οδύσσεια μάλλον θα έχει αίσιο τέλος

Μετά από πολλές δοκιμασίες, η ελληνική Οδύσσεια φαίνεται να έχει αίσιο τέλος, υπογραμμίζει σε άρθρο που ανήρτησε σήμερα στο προσωπικό...


Μετά από πολλές δοκιμασίες, η ελληνική Οδύσσεια φαίνεται να έχει αίσιο τέλος, υπογραμμίζει σε άρθρο που ανήρτησε σήμερα στο προσωπικό του blog ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι για πρώτη φορά μετά το 2010 οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δέχτηκαν να συζητήσουν, την προηγούμενη Δευτέρα, το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού Δημοσίου χρέους.

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο Γάλλος επίτροπος υπογραμμίζει ότι το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα έφτασε από το 13% του ΑΕΠ που βρισκόταν το 2013 στο 3% το 2016.

Ο Μοσκοβισί αναφέρει επίσης ότι, ανεξάρτητα από τις διαθέσεις που τρέφει κανείς για τον Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να του αναγνωριστεί ότι κατάφερε να οδηγήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ριζοσπαστικής Αριστεράς προς την υιοθέτηση δύσκολων μέτρων, ενώ παράλληλα έπεισε τους εταίρους του στην Ευρωζώνη να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους χωρίς να έχει συμμάχους από τη δική του πολιτική οικογένεια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

"Έχω την πεποίθηση ότι αυτό το καλοκαίρι δεν θα διαδραματιστεί η κρίση που υπήρξε το προηγούμενο καλοκαίρι", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος επίτροπος.

Ο Μοσκοβισί προβλέπει επίσης ότι η Ελλάδα θα καταφέρει στο εγγύς μέλλον να επιστρέψει για δανεισμό στις διεθνείς αγορές. Παράλληλα όμως επισημαίνει ότι δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός, δεδομένου ότι πολλά προβλήματα, με πρώτο αυτό της ανεργίας, παραμένουν ανεπίλυτα στην Ελλάδα.

“Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν ανθρώπινα δράματα που τροφοδοτούν την άνοδο της ακροδεξιάς”, αναφέρει επίσης ο επίτροπος, τονίζοντας πως όλοι οι δανειστές, του ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένου, θα πρέπει να έχουν “ισορροπημένες θέσεις που δεν προσθέτουν λιτότητα στη λιτότητα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση