GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κάμερον προσκάλεσε τον Τραμπ στην Ντάουνινγκ Στριτ

Μετά την αντιπαράθεση εξ αποστάσεως με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις ...


Μετά την αντιπαράθεση εξ αποστάσεως με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα ότι προσκλήθηκε στη Ντάουνινγκ Στριτ, την επίσημη κατοικία του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού υπενθύμισε ότι οι συναντήσεις με υποψηφίους των αμερικανικών προεδρικών εκλογών είναι μια "πρακτική που ακολουθείται εδώ και πολύ καιρό". Όμως, δεδομένου ότι τα κόμματα (σ.σ. το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό) δεν έχουν ακόμη επιλέξει τους υποψήφιούς τους "δεν έχει ακόμη οριστεί η ημερομηνία" της συνάντησης που θα έχει ο Κάμερον με τον Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όμως θα λάβει επισήμως το χρίσμα στο συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Κάμερον είχε καταγγείλει την πρόταση του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία να κλείσουν τα σύνορα των ΗΠΑ για τους μουσουλμάνους. Είχε πει μάλιστα ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν "ανόητες και λανθασμένες" υποστηρίζοντας ότι "αν ερχόταν (ο Τραμπ) στη Βρετανία όλοι μας θα ενωνόμασταν εναντίον του".

Πρόσφατα, ο Τραμπ είπε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος τον Νοέμβριο υπάρχει το ενδεχόμενο να μην έχει "πολύ καλές σχέσεις" με τον Κάμερον. Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Χίλαρι Κλίντον, της υποψήφιας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, που τόνισε ότι ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της επιτίθεται "στον στενότερο σύμμαχο" της Ουάσινγκτον.

"Δεν του επιτέθηκα", απάντησε σήμερα ο Τραμπ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι MSNBC. "Τώρα θα ήθελε να πάω στη Ντάουνινγκ Στριτ. Με προσκάλεσαν πριν από δύο ημέρες (...) Ίσως να πάω" αποκάλυψε, λέγοντας ότι "βρίσκει συμπαθητικό" τον Κάμερον. "Θα έχουμε καλές σχέσεις, οι σχέσεις μας θα βελτιωθούν", συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση