GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρομπότ... μοναχός σε βουδιστικό μοναστήρι

Ένα βουδιστικό μοναστήρι στα περίχωρα του Πεκίνου, αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τις παραδόσεις και να εφαρμόσει νέες τεχνολογικές καιν...


Ένα βουδιστικό μοναστήρι στα περίχωρα του Πεκίνου, αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τις παραδόσεις και να εφαρμόσει νέες τεχνολογικές καινοτομίες για να κερδίσει περισσότερους πιστούς. Έφτιαξε λοιπόν ένα ρομπότ-μοναχό που μπορεί να τραγουδά βουδιστικούς ύμνους, να ακολουθεί φωνητικές εντολές για το πού να πάει και να μπορεί να συνεννοείται. Μπορεί να απαντήσει σε 20 συγκεκριμένες ερωτήσεις για τον Βουδισμό και να κάνει επτά διαφορετικούς τύπους κινήσεων, πάνω στα ροδάκια του.
Το ρομποτάκι ονομάζεται Σιάνερ και έχει ύψος μόλις 60 εκατοστά.
«Ήταν το προϊόν της συνεργασίας ανάμεσα στον Βουδισμό και την επιστήμη. Με αυτό που κάναμε θέλαμε να δείξουμε είναι ότι η βουδιστική θρησκεία και η επιστήμη δεν έρχονται σε σύγκρουση, ούτε είναι αντίθετη η μία στην άλλη. Μπορούν να συνδυαστούν και να είναι ταιριαστές» δήλωσε στο Euronews ο δάσκαλος Σιανφάν, δημιουργός του Σιάνερ.
Το ρομπότ – μοναχός έχει παρουσιαστεί σε πολλές μεγάλες εκθέσεις ρομποτικής σε όλη την Κίνα, αλλά σπάνια παρουσιάζεται στον κόσμο που επισκέπτεται το βουδιστικό μοναστήρι στο Λονγκουάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση