GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάντζαρης: Θα λέω στα παιδιά μου ότι έπαιζα με Διαμαντίδη και Σπανούλη

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Ολυμπιακό!  Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για όλα στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Από το ένστικτο που τον οδήγησε στο ε...


Τέλος καλό, όλα καλά για τον Ολυμπιακό! 

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για όλα στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Από το ένστικτο που τον οδήγησε στο εύστοχο τρίποντο που έστειλε τον τέταρτο τελικό με τον Παναθηναϊκό στην παράταση, μέχρι την ιστορία που έγραψε εκείνος και οι συμπαίκτες του με την ομάδα του Πειραιά με την back to back κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω»: 

Για το τρίποντο που πέτυχε και έστειλε το ματς στην παράταση: «Να σου πω την αλήθεια. Δεν σκέφτηκα και πολλά. Εκείνη τη στιγμή παίζεις καθαρά με το ένστικτο. Το μυαλό δεν πολύ λειτουργεί, αφού όλοι οι παίκτες εκείνη την ώρα ήταν κουρασμένοι. Παίζεις μόνο με το ένστικτο. Είπαμε στον Ντάνιελ (σ.σ. Χάκετ) να χάσει τη δεύτερη βολή, κάνει το σκαμπίλι, η μπάλα ήρθε σε μένα, όπου σούταρα και είδα να μπαίνει. Είδα ότι πήγαινε καλά και είπα “μέσα είναι”. Θέλει και τύχη σίγουρα. Όταν παίζεις σε τέτοια ματς είναι μεγάλη η κούραση. Όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχολογική. Να παίζεις στην έδρα σου με τον κόσμο, στην άλλη έδρα. Δείξαμε χαρακτήρα και στα τελευταία λεπτά τα συστήματα και η τακτική πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Είχαμε καρδιά και ψυχικά αποθέματα». 

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο ΟΑΚΑ, παρά στο ΣΕΦ στους τελικούς: «Στο γήπεδό μας φέτος νιώθαμε λίγο νευρικοί. Είναι μεγαλύτερη η πίεση όταν έχεις το πλεονέκτημα έδρας και όταν μπαίνει το πρέπει. Γι’ αυτό μας γύρισε μπούμερανγκ. Αυτό έγινε και στον Παναθηναϊκό. Είχαν την πίεση και εκείνοι να κερδίσουν». 

Για το αν είναι οι καλύτεροι τελικοί που έχει παίξει: «Ναι, είναι οι καλύτεροι τελικοί που έχω ζήσει. Παρόμοιες στιγμές ζήσαμε και στην εποχή της Κωνσταντινούπολης με πέντε ματς στη σειρά. Αλλά, αυτό ήταν για πρώτη φορά με τέσσερα τόσο πολύ δυνατά παιχνίδια». 

Για τους τραυματίες Πρίντεζη και στη συνέχεια Λοτζέσκι: «Δεν έχεις πολλά περιθώρια να σκεφτείς, ούτε αυτό. Αν χάναμε χθες, έτσι όπως πήγε το ματς σε δεύτερη παράταση, με τον Γιώργο τραυματία, τον Ματ να μην ξέρουμε αν θα μπορούσε να παίξει και όλοι οι άλλοι άδειοι από την κούραση, θα είχαμε μεγάλη πίεση και άγχος στο πέμπτο ματς. Όμως, το κάθε παιδί έδωσε το κάτι παραπάνω για να πάρουμε το πρωτάθλημα». 

Για το αν έπαιξαν και για τον Γιώργο Πρίντεζη: «Σίγουρα παίξαμε για τον Γιώργο. Από την αρχή. Αλλά, τους είπαμε και στον Γιώργο και στον Ματ που ήταν τραυματίες: “Εσείς μας φέρατε εδώ που μας φέρατε και εμείς θα σας φέρουμε τη νίκη”». 

Για τον Διαμαντίδη: «Νιώθω ευλογημένος που θα έχω να λέω στα παιδιά μου και τους νεότερους ότι έπαιζα μπάσκετ στην εποχή Διαμαντίδη και Σπανούλη. Είναι μεγάλη τιμή που ζήσαμε από κοντά αυτούς τους σπουδαίους αθλητές. Ο Διαμαντίδης έχει καταφέρει πάρα πολλά στην καριέρα του και μακάρι άλλοι να πετύχουν τα μισά. Άφησε μεγάλη κληρονομιά για τους επόμενους». 

Για το δεύτερο σερί πρωτάθλημα: «Είχαμε πει από την αρχή που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια πριν από πέντε χρόνια, να χτίσουμε κάτι και να αφήσουμε τη δική μας εποχή. Αρχικά, με τον κόουτς Ίβκοβιτς και με κολώνες τους Σπανούλη και Πρίντεζη πήραμε ένα ευρωπαϊκό κόντρα σε μεγαθήρια. Μετά πήραμε το πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς και με μπάτζετ 30 εκατ. ευρώ. Κάναμε ένα νταμπλ δυνατό απέναντι σε ένα πολύ καλό Παναθηναϊκό. Τα επόμενα χρόνια δεν καταφέραμε, παρά το γεγονός πως πήραμε ξανά την Ευρωλίγκα στο Λονδίνο. Με τον κόουτς Μπαρτζώκα κάναμε το μπρέικ, αλλά τελικά δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Αλλά, είπαμε ότι όταν μπαίνει το άγχος είναι δύσκολο. Φέτος, γράψαμε άλλη μία γραμμή στην ιστορία του Ολυμπιακού και πήραμε δύο πρωταθλήματα σερί που δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία 20 χρόνια και μάλιστα το καταφέραμε να το πάρουμε μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού, που δεν έχει ξαναγίνει». 

Για τον Σπανούλη και τις απαιτήσεις: «Όταν θες να παίζεις σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πας κάθε χρόνο και για τους τρεις τίτλους. Αν δεν πας στο Final 4 είσαι αποτυχημένος. Πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι την πίεση. Είχαμε καλομάθει να πηγαίνουμε στα Final 4. Αυτό φέτος μας ξύπνησε που δεν πήγαμε στα playoffs και στο Final 4. Απογοητεύτηκε ο κόσμος, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να πηγαίνεις κάθε χρόνο. Δεν έχεις μόνο χαρές και νίκες, είναι και οι άλλοι και πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Πρώτα απ’ όλα στεναχωριόμαστε εμείς όταν δεν τα καταφέρνουμε. Εμείς δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε ματς. Πιστεύω ότι ο κόσμος τον τελευταίο καιρό, γιατί ο Ολυμπιακός έχει πιο πολύ ποδοσφαιρικό κόσμο, είναι δύσκολο να καταλάβει. Αλλά τον έχουμε κάνει να έρθει και στο μπάσκετ και είναι μία μεγάλη μας ανταμοιβή αυτό, γι’ αυτό πρέπει να τον κρατήσουμε». 

Για τον απουσία του Σπανούλη από την Εθνική: «Σίγουρα θα λείψει. Θα είναι δύσκολο το έργο της Εθνικής στο Προολυμπιακό στην Ιταλία. Αλλά είναι και τεράστια πρόκληση. Έχει τον κόουτς τον Μεσίνα και γενικά το θέλουν πάρα πολύ και μου το λέει και ο Ντάνιελ (σ.σ. Χάκετ) που μιλάω μαζί του. Θα μας λείψει ο Σπανούλης σίγουρα. Αλλά, να δούμε ποιοι θα είναι υγιείς και ποιοι θα είναι τελικά στην αποστολή. Έχουμε στεναχωρηθεί λίγο τα τελευταία χρόνια γιατί άξιζε κάτι παραπάνω αυτή η Εθνική. Αλλά, είπαμε έτσι είναι ο αθλητισμός. Η Ελλάδα είναι χώρα 10 εκατομμυρίων και δεν είναι εύκολο να πρωταγωνιστείς συνέχεια». 

Για το τι θα κρατούσε φέτος: «Θα κρατούσα το πρωτάθλημα, γιατί ήταν ιστορικό. Με το φετινό πρωτάθλημα στην ουσία βάζουμε τις βάσεις για να χτίσουμε κάτι παραπάνω. Αυτό είναι το σημαντικό. Αυτό έκανε και ο Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς. Μπορεί να μην περνούσε στα playoffs και τα Final 4 της Ευρωλίγκας, αλλά έπαιρνε τα πρωταθλήματα. Ήτα ένα γερό μάθημα ότι αποτύχαμε φέτος στην Ευρώπη. Μακάρια να πηγαίναμε στο Final 4 και να το σηκώναμε, αλλά δεν γίνεται κάθε χρόνο. Μπορεί να απογοητεύεσαι, αλλά μετά τις αποτυχίες θέλεις να γίνει καλύτερος. Από την επόμενη σεζόν, θα είναι ένα καινούριο σύστημα και θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Αυτό είναι πρωταθλητισμός. Φέτος, βγήκαμε πρώτοι στη φάση των ομίλων, αλλά δεν καταφέραμε τίποτα μετά». 

Για την υποδοχή στο ΣΕΦ: «Δεν την έχουμε ζήσει ούτε στην Ευρωλίγκα μετά την Κωνσταντινούπολη. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Τις εποχές που ζει ο κόσμος είναι ένας τρόπος να ξεφεύγει από την καθημερινότητα και να γελάσει λίγο το χειλάκι του».

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση