GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ανθρώπινο σώμα ως έργο τέχνης στο Μουσείο Μπενάκη

Η δημιουργική απειρία των φοιτητών του εργαστηρίου Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και τα έργα της συν...


Η δημιουργική απειρία των φοιτητών του εργαστηρίου Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και τα έργα της συνθέτουν την έκθεση «Ανθρωπογραφές. Η έννοια του εκμαγείου στην τέχνη» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς.
Στην έκθεση προβάλλονται έργα των πρωτοετών και δευτεροετών φοιτητών του εργαστηρίου των ετών 2012-2015, τα οποία δημιουργήθηκαν με βάση τρεις θεματικές ενότητες: «Αυτοπροσωπογραφία», «Το χέρι μου», «Το βάρος» και βασίζονται σε αντίγραφα μελών των σωμάτων των ίδιων των φοιτητών. Συμβάλλουν, έτσι, στον προβληματισμό για το κατά πόσο ένα αντίγραφο ανθρώπινου σώματος μπορεί να είναι ή να γίνει έργο τέχνης.
Το οπτικοακουστικό υλικό είναι δημιουργία του Ιάπωνα καλλιτέχνη Yu Araki, ενώ η φωτογραφία της αφίσας που συνοδεύει την έκθεση είναι του Ανδρέα Σμαραγδή.
«Η έκθεση πραγματεύεται το ανθρώπινο σώμα ως ένα εν δυνάμει έργο τέχνης, προβάλλοντας όλα τα θέματα που απασχόλησαν τους φοιτητές. Το εγχείρημα παρουσιάζει ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον, όχι μόνο για την εκπαιδευτική του αξία αλλά και για τη δημιουργία μίας σημαντικής γέφυρας επικοινωνίας μεταξύ σπουδαστών, καλλιτεχνών και κοινού», τόνισε ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Ολιβιέ Ντεκότ.
Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι φοιτητές Γιάννης Αυγουστής, Ανδρέας Βερναρδάκης, Ευαγγελία Δημητρακοπούλου, Στυλιανή Δημητρίου, Θεοδώρα Δεδούση, Διαμαντή Αικατερίνη, Θωμάς Διώτης, Ζερβού Ελένη, Δήμητρα-Ταμάρα Ζίγκαρις, Δημήτρης Καμπουρόπουλος, Δημήτρης Καλογερής, Χριστίνα-Ευδοκία Καλογεροπούλου, Ορέστης Καραλής, Άννα Κετίκογλου, Αικατερίνη Κομιανού, Κυριακή Κούνιαρη, Δανάη Κρίκη, Γεωργία Κυριακίδου, Καλλιρρόη Κωστίκογλου, Μαρία Λουίζου, Μανουρά Μαρία, Ηρώ Μανδηλαρά, Μαρίνα Μαργέλου, Έλενα Μαρίνου, Κωνσταντίνος Μάρος, Λυδία Μηλίγκου, Αναστάσιος Μυλωνάς, Δανάη Νικολαΐδη-Κωτσάκη, Αλέξανδρος Ντούρας, Γιάννης Παπαδάκης, Μαρίλια Παπανικολάου, Χλόη Παρέ-Αναστασιάδου, Βαγγέλης Πιτσολάνης, Αργύρης Ράλλιας, Νίκος Ραφτάκης, Oscar Riguelme, Άννα Σάπκα, Γιάννης Σπηλιόπουλος, Χρίστος Στεριόπουλος, Σπύρος-Αιμίλιος Τζίμας και Αρισταίος Τσούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση