GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η εντολή από το λαό άρχισε δημοσκοπικά να χάνεται...‏

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της πρόσφατης δημοσκόπησης που δείχνει την σα...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της πρόσφατης δημοσκόπησης που δείχνει την σαφή υπεροχή της ΝΔ στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά... 10 μονάδες (!) δεν μπορούμε να μην βγάλουμε το συμπέρασμα ότι.... σιγά-σιγά η εντολή που αρέσκεται να επικαλείται συχνά και τακτικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την κυβέρνησή του στα δύσκολα χάνεται.

Η πορεία προς την 21η Μαΐου που θα ψηφιστούν τα υπόλοιπα μέτρα καθώς και ο "αυτόματος κόφτης" αναμένεται να δημιουργήσουν δυσκολίες στο κυβερνητικό σχήμα επικοινωνιακές και πολιτικές αφού η λαϊκή εντολή που επικαλείται ο κ. Τσίπρας άρχισε και σε σοβαρό βαθμό να χάνεται, από τον λαό που δεν συμφωνεί με τους χειρισμούς και το αφήγημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ οι βουλευτές ψηφίζουν μέτρα και περικοπές που ήταν εκτός γραμμής προεκλογικά και ιδεολογικά.

Ήδη το τσουνάμι των αυξήσεων σε προϊόντα, η αύξηση της φορολογίας και οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις έχουν μονοπωλήσει τις συζητήσεις στα πολιτικά πηγαδάκια των πολιτών καταλήγοντας ότι άλλα υποσχέθηκε η κυβέρνηση και άλλα κάνει σήμερα.

Τα πράγματα όμως γίνονται ολοένα και δυσκολότερα στις... 24 Μαΐου ημερομηνία ορόσημο για την κυβέρνηση αφού αναζητά πια συμμαχία με το ΔΝΤ (...και όχι αποχώρησή του όπως αρχικά υποστήριζε) για την εκταμίευση της δόσης με την κ. Λαγκάρντ να κρατά όμως τα χαρτιά της κλειστά ενώ δεν λείπουν και οι "φωνές" που υποστηρίζουν ότι μπορεί να ζητηθεί η εξειδίκευση των τομέων που θα παρεμβαίνει ο αυτόματος κόφτης και η κοστολόγησή τους...

Ήδη στην κυβέρνηση διαρρέονται σενάρια ανασχηματισμού προσπαθώντας να μην χαθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στα δύσκολα που πρέπει να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα όμως χάνεται όπως τονίζουν οι δημοσκόποι σοβαρά η κοινή γνώμη.

Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι εγκλωβισμένη σε μια... διαφορετική πολιτική από τα πιστεύω τους και σε αδιέξοδα ενώ το σενάριο των εκλογών μετά την έγκριση της δόσης θα μπορούσε να έδινε μια.... βελούδινη έξοδο στην κυβέρνηση και θα διατηρούσε τις πολιτικές δυνάμεις της για το μέλλον.

Μόνο που όσο ο πρωθυπουργός δείχνει να υπερηφανεύεται ότι.... "διαπραγματεύεται" σκληρά με τους εταίρους αλλά και πολιτικά με τα άλλα κόμματα κυρίως το ΠΑΣΟΚ τόσο θα χάνει την κοινή γνώμη αφού οι διαρροές για συνεργασίες και συμμετοχή στελεχών από άλλα κόμματα στην κυβέρνηση τον ταυτίζουν με τον... Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ με ότι σημαίνει αυτό για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα το αφήγημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται... εκτός γραμμής αφού η κυβέρνηση των κκ Σαμαρά-Βενιζέλου είχε φέρει την χώρα με επιτυχία στο τέλος του μνημονίου χωρίς πρόσθετα μέτρα και μειώσεις μισθών και συντάξεων , η χώρα είχε βγει στις αγορές με τις τράπεζες ανακεφαλαιοποιημένες και χωρίς capital control εξανεμίζοντας έτσι κάθε επιχείρημα της σημερινής κυβέρνησης για καλύτερες μέρες !

Η εντολή από το λαό έτσι σιγά σιγά χάνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση