GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάποτε ασχολήθηκαν με το δωρεάν ίντερνετ του Σαμαρά!‏

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ. Μετά το τρίτο μνημόνιο και τις δηλώσεις του κ. Γιάννη Στουρνάρα για άσκο...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Μετά το τρίτο μνημόνιο και τις δηλώσεις του κ. Γιάννη Στουρνάρα για άσκοπο κόστος 86 δις ευρώ στους Έλληνες πολίτες των διαπραγματεύσεων του κ. Γιάννη Βαρουφάκη, ο "αυτόματος κόφτης" αποτελεί μεταξύ άλλων σήμερα την... εθνική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την αύξηση των φόρων ακόμα ύψους 1.8 δις ευρώ και την επιβολή τελών στο.... Ίντερνετ και την μπύρα καθώς και την κατάργηση του ΕΚΑΣ σε όσους "κακώς το έπαιρναν πάνω από τα 674 ευρώ(!) και άλλα πολλά τέτοια μεγαλεία που διαφημίζει η κυβέρνηση και δημιουργούν έντονες αντιδράσεις.

Σήμερα αναμένεται να δώσουν στην ομιλία του κ. Τσίπρα ως... μπόνους στους Έλληνες την μη επιστροφή του ΕΚΑΣ σε όσους το.... κόβουν(!) αλλά και να ρυθμίσουν τα ειδικά μισθολόγια με ισοδύναμα μετά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις! Κατηγορούν την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ότι πήραν μέτρα.... 70 δις ευρώ ενώ οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνουν μέτρα λιγότερα από 9 δις!

Η αλήθεια είναι ότι:
Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου πήρε μέτρα 12,5 δισεκατομμυρίων, όχι 70! Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου βρήκε δημοσιονομικό έλλειμμα 9,5% του ΑΕΠ και ύφεση 7,2%. Και με τα μέτρα που πήρε κατέβασε το έλλειμμα στο 2,5% έβγαλε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ γύρισε τη χώρα στην ανάπτυξη.
Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου παρέλαβε έλλειμμα 2,5%, και ανάπτυξη 0,7% και σε ενάμιση χρόνο πήρε 9 δισεκατομμύρια πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Κράτησε το έλλειμμα ίδιο! Στην πραγματικότητα, παρά τα μέτρα, το αύξησε!
Μετά από όλα τα παραπάνω οι Έλληνες πρέπει να αποδεχτούν και τον... αυτόματο κόφτη όπου θα παίρνουν οι δανειστές χρήματα από το προϋπολογισμό μας χωρίς την έγκριση της βουλής!
Και όλα αυτά για να μην υπάρξει προληπτικό 4ο μνημόνιο αφού επικοινωνιακά θα έκανε ζημιά στην κυβέρνηση.
Όλοι θυμόμαστε τι έγινε με το... δωρεάν για όλους ίντερνετ του Σαμαρά, σήμερα θα το πληρώνουμε πολύ ακριβά και δεν τελικά είναι τυχαία η δήλωσή του πρώην πρωθυπουργού πριν λίγες ημέρες όπου αναφέρει τα εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ
"Η κυβέρνηση Τσίπρα υπογράφει όλα όσα κατήγγελλε μέχρι χθες...
Γιατί την ακρίβεια, υπογράφει και επιβάλλει πολύ χειρότερα από αυτά που κατήγγελε!
- Αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ που θα «καταργούσε»...
- Αυξάνει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης που εμείς μειώσαμε.
- Επαναφέρει το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης ξανά στα επίπεδα του 2011, πριν δηλαδή τη μείωση 20% που εμείς κάναμε.
- Καταργεί την έκπτωση 30% του ΦΠΑ στα νησιά, που εμείς διατηρήσαμε.
- Αυξάνει ξανά το ΦΠΑ σε μεγάλη κατηγορία αγαθών στο 24%. Δεύτερη αύξηση σε λίγους μήνες.
- Και θεσπίζει «τέλη» παντού, από το internet και την τηλεόραση μέχρι τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
- Ξεπουλάει τα «κόκκινα» δάνεια, εκχωρεί για 99 χρόνια τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας σε μια Εταιρεία που ελέγχεται από τους δανειστές.
Και το χειρότερο: Εμείς φέρναμε αποτελέσματα. Τώρα δεν την εμπιστεύονται ότι θα φέρει αποτελέσματα. Γι’ αυτό και της επιβάλλουν τον «κόφτη»!
Οι «Αυταπάτες» του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσαν.
Η εξαπάτηση του λαού αποκαλύφθηκε.
Η Νέμεσις δεν θα αργήσει…"


Υ.Γ. Σημαντικές αναμένονται να είναι οι εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την κυβέρνηση μετά τα όσα διαδραματίζονται στην χώρα ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θεωρούν βέβαιο ότι θα εξαντλήσουν τον ορίζοντα της.... τετραετίας μετά την μετάλλαξή τους σε Ευρωπαϊκό μνημονιακό κόμμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση