GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκουρλέτης: Το υπερταμείο δεν θα έχει ως σκοπό τις ιδιωτικοποιήσεις

Μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, υποστήριξε ότι το υπερτα...


Μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, υποστήριξε ότι το υπερταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας δεν θα έχει ως σκοπό τις ιδιωτικοποιήσεις.

«Να συμφωνήσουμε ότι δεν πρόκειται για ένα ταμείο, το οποίο αποκλειστικά έχει σκοπό την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, για να προσθέσει: «Υπάρχουν οι δικλείδες, όπου ο πολιτικός προϊστάμενος αυτού του ταμείου θα είναι ο υπουργός Οικονομικών, ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών, σήμερα είναι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μεθαύριο θα είναι κάποιος άλλος».

Σύμφωνα με τον κ.Σκουρλέτη, «ο ορίζοντας αυτού του ταμείου δεν ταυτίζεται με τον ορίζοντα αποπληρωμής και εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους. Είναι κάτι πολύ παραπάνω. Έχει εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες που δεν είναι σε πρόγραμμα, όπως η Γαλλία, με θετικά αποτελέσματα. Αυτό το μοντέλο έχουμε “ξεσηκώσει” στην πρόταση για τη διαμόρφωση αυτού του Ταμείου».

«Άρα, να κάνουμε σαφές ότι δεν πρόκειται για ταμείο, το οποίο θα έχει σαν σκοπό τις ιδιωτικοποιήσεις. Μέσα στους τέσσερις πυλώνες, βεβαίως, ένας είναι το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο είναι αυτό που είναι. Θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία που έχει υπό τη σκέπη του, αλλά οι υπόλοιποι έχουν ένα διαφορετικό προσανατολισμό και στόχευση», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση