GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μίλινκο Πάντιτς: Είμαι Ατλέτικο, αλλά η καρδιά μου είναι πανιωνάρα!

Στην εκπομπή “Πρώτη Σελίδα” της ΕΡΑσπορ μίλησε ο παλιός παίκτης του Πανιώνιου και της Ατλέτικο Μαδρίτης Μίλινκο Πάντιτς, ο οποίος δήλω...


Στην εκπομπή “Πρώτη Σελίδα” της ΕΡΑσπορ μίλησε ο παλιός παίκτης του Πανιώνιου και της Ατλέτικο Μαδρίτης Μίλινκο Πάντιτς, ο οποίος δήλωσε... “πανιωνάρα”, ενώ μίλησε για τα χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα και για τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας και σχολίασε τα όσα συμβαίνουν με τον τελικό του Κυπέλλου, καθώς και την φετινή πορεία της Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε στο δημοσιογράφο της ΕΡΑσπορ, Δημήτρη Μαλισιώβα:

Για τις πρώτες ημέρες στον Πανιώνιο και τον υποβιβασμό:

«Εγώ έφυγα το 1991 από την Παρτιζάν, γιατί δεν είχα παιχνίδια στα πόδια μου και υπέγραψα για τον Πανιώνιο στις 13/7/1991 και μετά άρχισε ο πόλεμος που διέλυσε μια σπουδαία χώρα, μια όμορφη χώρα τόσο αθλητικά όσο και κοινωνικά. Θυμάμαι την ημέρα που υπέγραψα στον Πανιώνιο, γιατί είναι πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή μου. Έμεινα τη χρονιά που υποβιβαστήκαμε για να ανεβάσουμε την ομάδα στην κατηγορία».

Για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας:

«Νομίζω ότι εμείς που ήμαστε 40-50 ετών και ζήσαμε τη Γιουγκοσλαβία,  σκεφτόμαστε το ίδιο. Σκεφτόμαστε πως ήμασταν πολύ καλύτερα ως ενιαία Γιουγκοσλαβία. Ήμασταν ένα όμορφο μεγάλο κράτος, αλλά μας διέλυσαν. Εγώ είμαι Γιουγκοσλάβος και Γιουγκοσλάβος θα πεθάνω».

Για το προσωνύμιο Σόλε και τον Αχιλλέα Μπέο:

«Η γιαγιά, όταν ήμουν μικρός, με φώναζε Σόλε χαϊδευτικά και έτσι μου έμεινε… Ο Πανιώνιος μου έδωσε την ευκαιρία να πάρω παιχνίδια, να παίξω ελεύθερα να δείξω τα ταλέντα μου. Αμείφθηκα τον πρώτο χρόνο με 20.000 δολάρια! Είχα προτάσεις από τον ΠΑΟΚ και την Κύπρο όταν υποβιβαστήκαμε, όμως ήθελα να μείνω κι έμεινα.
Η στιγμή που θα μείνει αξέχαστη είναι αυτή της τελευταίας ημέρας με τον κόσμο, τους Πάνθηρες  και τον πρόεδρο τον κ. Σιότροπο, που έκλαιγε σαν παιδί. Η χειρότερη στιγμή ήταν με τον Μπέο. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά ήθελε να μου αλλάξει συμβόλαιο, μου έδωσε επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Γενικά η συμπεριφορά του ήταν κάτι που δεν θα ξεχάσω, κάτι που με ανάγκασε να προσφύγω στη FIFA για να διεκδικήσω τα λεφτά μου. Μακάρι να επιστρέψω στον πάγκο στους κυανέρυθρους. Έχω πολλούς φίλους στη Νέα Σμύρνη».

Για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας:

«Είναι κρίμα να μην μπορεί να γίνει ο τελικός. Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Το κράτος άμα θέλει μπορεί. Το γιατί στην Ελλάδα ασχολούνται τόσο πολύ οι παράγοντες και τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, μάλλον πρέπει να το απαντήσετε εσείς που ζείτε στη χώρα».

Για τη σημερινή Ατλέτικο Μαδρίτης:

«Έχει καλούς παίκτες και μεγάλο μπάτζετ. Δεν είναι όπως παλιά όταν πήγα εγώ και ήμουν ο πιο φθηνός παίκτης και κατακτήσαμε το νταμπλ στην Ισπανία. Μη λέτε πως είναι μικρή ομάδα, απλά Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έχουν περισσότερα λεφτά και ακριβότερο μπάτζετ. Παίζει κατενάτσιο η ομάδα, αλλά αυτό το στυλ δίνει αποτελέσματα στον Σιμεόνε. Δεν έχω μιλήσει με τον Σιμεόνε από τότε που έφυγα από τη Β ομάδα, στην οποία ήμουν προπονητής. Μακάρι να σηκώσει την κούπα του Champions League. Είμαι Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά η καρδιά μου είναι Πανιωνάρα, γιατί η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση