GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΔΕΙΑΖΕΙ ο Βούτσης τον Κουρουμπλή για τον εκλογικό νόμο...

Αποστάσεις από τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι «αν καθιερώσουμε την απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ...

Αποστάσεις από τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι «αν καθιερώσουμε την απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ» πήρε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, ο κ. Βούτσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι «πάγια θέση μας ήταν και παραμένει η απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα».
«Η απλή αναλογική είναι για εμάς σημείο αναφοράς» είπε ο Νίκος Βούτσης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και ξεκαθάρισε ότι το αναλογική εκλογικό σύστημα αποτελεί πάγια θέση της Αριστεράς. Διαφοροποιήθηκε, όμως, από τον υπουργό Εσωτερικών και ως προς το θέμα του χρονισμού της αλλαγής του εκλογικού συστήματος αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν περιλαμβάνεται στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης. «Δεν καίγεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή για τον εκλογικό νόμο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής παραπέμποντας στο μέλλον για το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουρουμπλής σχεδιάζει νέο εκλογικό νόμο όπου θα προκύπτουν με αναλογικό τρόπο μόνον οι 270 από τις 300 έδρες της Βουλής και ισχυρίστηκε μάλιστα πρόσφατα ότι αν καθιερωθεί απλή αναλογική «η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ».
Προτεραιότητα σε αναπτυξιακά νόμοσχέδια όχι στον εκλογικό νόμο
Όπως απεκάλυψε ο κ. Βούτσης στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η κατάθεση άλλων νομοσχεδίων που έχουν αναπτυξιακό πρόσημο. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την αξιολόγηση της Κυριακή θα έρθει στη Βουλή ο αναπτυξιακός νόμος, η νομοθετική πρωτοβουλία για τα αδήλωτα εισοδήματα, το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και ένα άλλο νομοθέτημα για την στήριξη της κοινωνικής οικονομίας. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι και αυτό το καλοκαίρι η Βουλή θα λειτουργήσει κανονικά δίχως θερινά τμήματα διακοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση