GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Α. Μαρτίνης με τη γυναίκα του στον ανακριτή

Την ερχόμενη Παρασκευή   θα περάσουν και πάλι το κατώφλι του ανακριτή διαφθοράς ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν,...


Την ερχόμενη Παρασκευή   θα περάσουν και πάλι το κατώφλι του ανακριτή διαφθοράς ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του Γεωργία κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρώμικους χρήματος.
Εν τω μεταξύ με χειροπέδες βγήκε το ζευγάρι από το γραφείο του ανακριτή. Όταν μπήκε στον ανακριτή δεν φορούσε χειροπέδες, ενώ στο προαύλιο της Ευελπίδων ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε ένα τσιγάρο στο χέρι του.
Η υπόθεση αφορά -σύμφωνα με την κατηγορία- μίζα περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων που φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν από γερμανική εταιρία που προμήθευσε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, η οποία κατέβαλε το ποσό της μίζας -σύμφωνα με τις αρχές- για να προτιμηθεί. Μέρος του ποσού καταβλήθηκε, σύμφωνα με την κατηγορία, για να αγοραστεί κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο, το οποίο στεγάζει σήμερα ως ενοικιαστή τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράϊκου, στο πλαίσιο έρευνας περιουσιακής κατάστασης του ζεύγους Μαρτίνη. Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, Γιάννης Δραγάτσης και Αντώνης Ελευθεριάνος, μέσω δικαστικών συνδρομών και εκτεταμένων ερευνών διαπίστωσαν πως:
Το 1998 η επιτροπή προμηθειών του Ερρίκος Ντυνάν εισηγήθηκε την προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, δηλαδή κλίβανους, πλυντήρια, κουζίνες κλπ. Στο πλαίσιο αυτό συνήφθη σύμβαση με τη γερμανική εταιρεία «Χοσπιτάλια Ιντερνάσιοναλ», με συνολικό κόστος 12 δισεκατομμύρια δραχμές(περίπου 36 εκατομμύρια ευρώ). Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των εισαγγελέων Δραγάτση - Ελευθεριάνου, ο κ. Μαρτίνης ως πρόεδρος φέρεται να εξαπάτησε τα μέλη του ΔΣ για να προτιμηθεί η εταιρεία, η οποία μάλιστα υπερκοστολόγησε τη σύμβαση. Το επιπλέον ποσό, σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, αποτελούσε μίζα προς τον πρόεδρο του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση