GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κιμ Γιονγκ Ουν: Θα πιέσω για παγκόσμια αποπυρηνικοποίηση!

Στο πρώτο, μετά από 36 χρόνια, κεντρικό συνέδριο του Εργατικού Κόμματος, μίλησε ο ανώτατος -και μόνος- ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Ο Κι...


Στο πρώτο, μετά από 36 χρόνια, κεντρικό συνέδριο του Εργατικού Κόμματος, μίλησε ο ανώτατος -και μόνος- ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να προχωρήσει στην "ομαλοποίηση" των εξωτερικών σχέσεων της Πιονγιανγκ με τις χώρες, με τις οποίες οι διμερείς σχέσεις της, έχουν καταστεί εχθρικές . 
Μάλιστα, η Πιονγιάνγκ θα χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα μόνο σε περίπτωση επίθεσης από πυρηνική δύναμη και "θα τηρήσει πιστά" τις δεσμεύσεις μη διάδοσης που έχει αναλάβει και θα ασκήσει πιέσεις για παγκόσμια αποπυρηνικοποίηση. 
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης επεδίωξε προφανώς να δώσει χθες την εικόνα ενός "υπεύθυνου" ηγέτη σε απάντηση των ανησυχιών της διεθνούς κοινότητας για τις πυρηνικές δόκιμες της Πιονγιάνκ. "Ως υπεύθυνη πυρηνική δύναμη, η δημοκρατία μας δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο εάν δεν παραβιαστεί η κυριαρχία της από εχθρικές και επιθετικές δυνάμεις με ατομικές βόμβες", δήλωσε. 
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρουσίασε επίσης πενταετές οικονομικό πρόγραμμα, με κεντρικό στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας της χώρας, η οποία έχει απομονωθεί από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, εξαιτίας της εφαρμογής του διεθνούς εμπάργκο από τον ΟΗΕ. 
Η ηγεσία της Βόρειας Κορέας έχει κάνει παρόμοια πολιτικά ανοίγματα μέσω δηλώσεων και στο παρελθόν, παρά το γεγονός ότι έχει συχνά απειλήσει να επιτεθεί κατά της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, ενώ εξακολουθεί να υλοποιεί βήματα για το πυρηνικό της πρόγραμμα, παρά τις διεθνείς κυρώσεις που εφαρμόζει ο ΟΗΕ, κατά του καθεστώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση