GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση του Τσακαλώτου για τον ΦΠΑ στα νησιά - ΒΙΝΤΕΟ

Στα στελέχη της κυβέρνησης που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους αναφορικά με τη διάταξη για τον ΦΠΑ στα νησιά απάντησαν ο υπουργός Οικονομι...


Στα στελέχη της κυβέρνησης που εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους αναφορικά με τη διάταξη για τον ΦΠΑ στα νησιά απάντησαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα του Eurogroup και τη συμφωνία.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση που ψήφισαν όλα τα κόμματα το καλοκαίρι και πρόσθεσε: «Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να βοηθήσεις τους ανθρώπους στα νησιά που έχουν ανάγκη ή τους ανθρώπους στα βουνά της Ηπείρου που δεν έχουν τουρίστες; Θα ήθελα να πείσω και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τα στελέχη του δικού μου κόμματος ότι δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός. Δηλαδή, αν στη Ρόδο που πηγαίνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες  πληρώνουν ένα μεγαλύτερο φόρο είναι πιο αποτελεσματικό και από αυτά τα έσοδα να μπορείς να έχεις στοχευμένη νησιωτική πολιτική που είναι και για παροχές και για ανάπτυξη. Αυτός μου φαίνεται εμένα πολύ καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν τα νησιά».

«Το ξέρω ότι οι νησιώτες δεν το σκέφτονται έτσι δικαίως ανησυχούν αλλά πρέπει να πιστέψουν ότι η πολιτική που θα έχουμε για τα νησιά θα είναι πιο αποτελεσματική και πιο αναπτυξιακή» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης σημείωσε ότι «από την πλευρά μίας κυβέρνησης προοδευτικής, μίας κυβέρνησης της αριστεράς, προτεραιότητα είναι η επούλωση και η εισοδηματική στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων, των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων ανεξάρτητα αν αυτά τα στρώματα είναι κάτοικοι των νησιών ή της ορεινής Ελλάδας».

«Η δική μας πρόθεση, όσο η οικονομία ανακάμπτει, είναι να ενισχύουμε εισοδηματικά, στοχευμένα, τα χαμηλά εισοδήματα ανεξάρτητα από το που κατοικούν» τόνισε. Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση σκέφτεται να αποσύρει τη διάταξη απάντησε αρνητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση