GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιτέλους... Χάμιλτον!

Την 44η νίκη της καριέρας του, αλλά μόλις πρώτη φετινή (προηγούμενη ήταν στις 25/10 στις ΗΠΑ) πέτυχε ο Λιούις Χάμιλτον κερδίζοντας στ...


Την 44η νίκη της καριέρας του, αλλά μόλις πρώτη φετινή (προηγούμενη ήταν στις 25/10 στις ΗΠΑ) πέτυχε ο Λιούις Χάμιλτον κερδίζοντας στο Μονακό για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά από αυτή του 2008. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με Mercedes εκμεταλλεύτηκε το πρόβλημα με την ισχύ του κινητήρα του πρωτοπόρου Νίκο Ρόσμπεργκ που έμεινε έβδομος και το λάθος της Red Bull στο πιτ στοπ του pole man Ντάνιελ Ρικιάρντο, με αποτέλεσμα να φτάσει στη νίκη. 

Ο Αυστραλός κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ο Σέρχιο Πέρες έκανε τη μεγάλη έκπληξη ως τρίτος με Force India, ενώ ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari ήταν τέταρτος και ο Φερνάντο Αλόνσο με McLaren πέμπτος. Πλέον η διαφορά του Χάμιλτον από τον Ρόσμπεργκ έχει μειωθεί στους 24 βαθμούς και το πρωτάθλημα αποκτά νέο ενδιαφέρον. 

Ο αγώνας 

Το αυτοκίνητο ασφαλείας χρειάστηκε να οδηγήσει την κούρσα στους επτά πρώτους γύρους λόγω της βροχής. Μόλις στον ένατο γύρο ο Πάλμερ αποχώρησε όταν η Renault του προσέκρουσε στις μπαριέρες, ενώ στον δωδέκατο γύρο σειρά πήρε ο Ραϊκόνεν που καθυστέρησε να φρενάρει και κατέστρεψε το μπροστινό φτερό του. Ο Ρόσμπεργκ έλαβε εντολή να αφήσει τον ομόσταβλό του Χάμιλτον να περάσει μπροστά και ο Βρετανός εκμεταλλευόμενος την παρακινδυνευμένη πλην όμως πετυχημένη τακτική να διατηρήσει για 31 γύρους τα ίδια ελαστικά, κατάφερε να βρεθεί πρώτος, μπροστά από τον Ρικιάρντο που πλήρωσε την αναποφασιστικότητα της ομάδας του, ενώ ο Ρόσμπεργκ έμενε αρκετές θέσεις πίσω έχοντας πρόβλημα με την ισχύ στον κινητήρα του. 

Το μπλοκάρισμα του παγκόσμιου πρωταθλητή στον Αυστραλό προκάλεσε την οργή του (αν και μετά από διερεύνηση δεν κρίθηκε παράτυπο), τη στιγμή που η δεύτερη Red Bull, του Φερστάπεν, εγκατέλειψε στον 34ο γύρο μετά από κακό υπολογισμό του 18χρονου πιλότου. Ο Κβίατ οδήγησε τον Μάγκνουσεν στις μπαριέρες και αμφότεροι τέθηκαν εκτός αγώνα, ενώ στον 50ο γύρο υπήρξε ένα κωμικοτραγικό περιστατικό για τη Sauber, όταν ο Νασρ αρνήθηκε στον Έρικσον να περάσει κι εκείνος το επιχείρησε με αποτέλεσμα να συγκρουστούν και να τεθούν εκτός αγώνα. 

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει 10-12 Ιουνίου στον Καναδά. 

Πηγή: sport-fm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση