GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φαμπρ: Κάποιοι Έλληνες καλλιτέχνες ήταν λίγο ηλίθιοι και τυφλοί

Ξεσπαθώνει εναντίον όσων των ενόχλησαν ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φαμπρ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ...


Ξεσπαθώνει εναντίον όσων των ενόχλησαν ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φαμπρ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: "Δεν είχα την ελευθερία να διοικήσω το Φεστιβάλ". 

Ο αμφιλεγόμενος Φλαμανδός καλλιτέχνης, ο οποίος είχε τη συντομότερη θητείας στο θεσμό, μίλησε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, σημειώνοντας πως ακόμα και αν ο χρόνος γυρνούσε πίσω, εκείνος θα ερχόταν και πάλι στην Ελλάδα να αναλάβει τα ηνία του Φεστιβάλ Αθηνών. 

Η φράση Persona Non Grata, την οποία χρησιμοποίησαν κάποιοι Έλληνες καλλιτέχνες, φαίνεται πως τον ενόχλησε περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο. "Βρήκα ενδιαφέρουσα την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ, γι' αυτό και ήμουν ανοιχτός να δουλέψω με τους καλλιτέχνες της χώρας", σημειώνει.

"Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση δεν είχα ελευθερία. Αν δείτε προσεκτικά το σκεπτικό μου, υποστήριζα πολύ τους Έλληνες καλλιτέχνες. Αλλά κάποιοι ήταν λιγάκι ηλίθιοι και τυφλοί", συνεχίζει και κάνει λόγο για την προσπάθειά του να διατεθούν τα απούλητα εισιτήρια της παράστασης "Όρος Όλυμπος" ( η παράσταση με τα παλλόμενα πέη), στη Θεσσαλονίκη το περασμένο φθινόπωρο σε καλλιτέχνες και φοιτητές. "Δεν το επέτρεψε η διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Προέρχεστε από μία περίπλοκη χώρα. Αγωνιζόμουν για τους νέους καλλιτέχνες αλλά οι Έλληνες τους απέκλειαν", σημειώνει μεταξύ άλλων. 

Αυτή τη στιγμή ο Φαμπρ εκθέτει στη Φλωρεντία περισσότερα από 70 έργα του - ανάμεσά τους και τρία καινούργια - τα οποία κατέλαβαν την Πιάτσα ντέλα Σινιορία. Ο δήμαρχος της πόλης τον υποδέχτηκε με τη φρουρά της πόλης και τη μπάντα, αποκαλώντας τον "αναγεννησιακό καλλιτέχνη". Του προσέφερε το κλειδί της πόλης, καθώς γίνεται ο πρώτος εν ζωή καλλιτέχνης που εκθέτει σε τόσο μεγάλη έκταση τα έργα του στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Το όνομά της: "Spiritual Guards", η οποία διαφημίζεται παντού. Από το πάρκινγκ του αεροδρομίου έως το κέντρο της πόλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση