GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεκάδες αγνοούμενοι στο ναυάγιο ανοικτά των λιβυκών ακτών

Δεκάδες αγνοούνται μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε την Παρασκευή σε απόσταση 35 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λιβύης, μεταδίδει το ιτα...


Δεκάδες αγνοούνται μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε την Παρασκευή σε απόσταση 35 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λιβύης, μεταδίδει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Οι προσπάθειες εντοπισμού τους θα συνεχιστούν το πρωί του Σαββάτου, έστω και αν οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι, πλέον, περιορισμένες.

Στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου, πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού διέσωσε 135 μετανάστες και ανέσυρε 45 σορούς.

Συνολικά, το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, η ακτοφυλακή, εμπορικά πλοία, ρυμουλκά και σκάφη μη κυβερνητικών οργανώσεων διέσωσαν την Παρασκευή πάνω από 2.000 ανθρώπους στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στις ακτές της Σικελίας και της Λιβύης.

Το μεσημέρι του Σαββάτου αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Κατάνης, στην Σικελία, ένα ρυμουλκό το οποίο μεταφέρει στην ξηρά 890 μετανάστες, εκ των οποίων περίπου 100 είναι γυναίκες και παιδιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση