ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Πρώτη φορά από τον Ιούνιο: Μας ξεπέρασε η Ιταλία σε αφίξεις προσφύγων!

Share it:

Μειωμένος κατά 90% είναι ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στα ελληνικά νησιά, τον Απρίλιο, σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Frontex.

Οι αφίξεις τον Απρίλιο, στα ελληνικά νησιά, ανήλθαν σε περίπου 2.700. Σύμφωνα με τη Frontex «η μείωση είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, μεταξύ των οποίων η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και οι αυστηρότερες πολιτικές συνόρων που εφαρμόζονται από την ΠΓΔΜ στα σύνορά της με την Ελλάδα».

Ο εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού, Φαμπρίς Λεγκέρι, σχολιάζει ότι «το σύνολο όλων των αφίξεων για τον Απρίλιο είναι πολύ κάτω από τον αριθμό των ανθρώπων που συχνά βλέπαμε να φτάνουν μόνο στο νησί της Λέσβου σε καθημερινή βάση κατά τη διάρκεια των μηνών αιχμής του περασμένου έτους».

Οι Σύροι αντιπροσωπεύουν και πάλι το μεγαλύτερο ποσοστό των αφίξεων και ακολουθούν οι Πακιστανοί, Αφγανοί και Ιρακινοί.

Λόγω της σημαντικής πτώσης των αφίξεων στα νησιά του Αιγαίου, τον Απρίλιο, ο αριθμός των μεταναστών που έφτασε στην Ιταλία ξεπέρασε το σύνολο για την Ελλάδα, για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2015.

Αυτή η αλλαγή παρουσιάστηκε παρά το γεγονός ότι οι 8.370 μετανάστες που ανιχνεύτηκαν στη διαδρομή της κεντρικής Μεσογείου αντιπροσωπεύουν μια πτώση της τάξης του 13%, σε σχέση με τον Μάρτιο, και 50% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015. Σε αυτή τη διαδρομή το μεγαλύτερο μερίδιο των μεταναστών αντιπροσώπευαν οι υπήκοοι της Ερυθραίας, της Αιγύπτου και της Νιγηρίας.

Share it:
Reactions:

Κοινωνία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση