GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αισιοδοξία για συμφωνία και χρέος από Μοσκοβισί - Ντάισελμπλουμ

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε σήμερα πως "μια συμφωνία είναι εφικτή"...


Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε σήμερα πως "μια συμφωνία είναι εφικτή" για την επανάληψη του προγράμματος αρωγής το οποίο αποφασίσθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ευρωζώνη για την Ελλάδα, αλλά παραμένει εδώ και μήνες μπλοκαρισμένο.

"Μου φαίνεται πως μια συμφωνία, με βούληση, με δουλειά - που απομένει να γίνει -, είναι εφικτή και πως θα μπορούσε να επιτευχθεί στο Eurogroup της 24ης Μαΐου", δήλωσε ο Μοσκοβισί, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7 που πραγματοποιείται στο Σεντάι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.

Επίσης παρών στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G7, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ φάνηκε να συμφωνεί. "Η ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ εποικοδομητική στάση", δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg News.

"Είναι μια κατάσταση εντελώς διαφορετική απ' αυτή που υπήρχε πριν από έναν χρόνο, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα" στο ζήτημα του χρέους, πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ. "Ας ελπίσουμε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα φθάσουμε στη συμφωνία την οποία έχει ανάγκη και αξίζει η Ελλάδα".

Ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα μπορέσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία ελάφρυνσης χρέους για τη χώρα στη συνάντηση της 24ης Μαΐου καθώς "όσοι τάσσονται υπέρ μιας σημαντικής ελάφρυνσης χρέους εξ αρχής έχουν μετριάσει τη στάση τους και αυτοί που έχουν πει ότι δεν χρειάζεται καμία ελάφρυνση έχουν επίσης αλλάξει τη θέση τους «λίγο», βοηθώντας να υπάρχει σύγκλιση στις συνομιλίες".

«Έχουμε κάνει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες στη διαχείριση των θεμάτων του χρέους, άρα νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε αυτή τη συμφωνία», δήλωσε ο Νταίσελμπλουμ στο δίκτυο CNBC. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση