GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην ολομέλεια η μάχη για το πολυνομοσχέδιο

Μέσα σε κλίμα οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να διεξαχθεί στην ολομέλεια της βουλής η συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομο...


Μέσα σε κλίμα οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να διεξαχθεί στην ολομέλεια της βουλής η συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν ήδη λάβει θέσεις «μάχης», όπως φάνηκε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής, όπου κυριάρχησαν οι λεκτικές αντιπαραθέσεις και οι διαξιφισμοί μεταξύ υπουργών και βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Σε επίπεδο κορυφής, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συγκρουστούν σκληρά με την μάχη εκατέρωθεν να επικεντρώνεται στον περίφημο «κόφτη» δαπανών και το ταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Το Μέγαρο Μαξίμου και τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ έδωσαν από χθες δείγματα γραφής για το ύφος και την ένταση με την οποία θα αντιπαρατεθούν λεκτικά ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πλήθος γραπτών ανακοινώσεων.
Στην κυβέρνηση, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Κυριακής, συνεχίζουν το ψυχολογικό «μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για να κάμψουν τις όποιες αντιδράσεις έχουν εκφραστεί για ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, με στόχο το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βγει αλώβητο κοινοβουλευτικών απωλειών από τη μάχη του πολυνομοσχεδίου.
Οι υπουργοί της κυβέρνησης και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να πείσουν τους βουλευτές είναι ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που καλούνται να ψηφίσουν μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, και έδωσαν έμφαση στο καλό σενάριο που διακινεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες η κυβέρνηση περί μαζικής αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, ανάπτυξης στο Β εξάμηνο του έτους και εξόδου στις αγορές ακόμα και μέσα στο 2017, ενώ έδωσαν διαβεβαιώσεις, πως και σε ό,τι αφορά στο χρέος οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές εξελίσσονται θετικά.
Στον αντίποδα σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει ταχθεί απέναντι στην κυβέρνηση καθώς, τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και η ΧΑ έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει χαράξει στρατηγική καταψήφισης της συντριπτικής πλειονότητας των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου.
«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να στηρίξει πολιτικές μιας «ανίκανης κυβέρνησης», είπε, αναφερόμενος στα μέτρα που θα τεθούν σε ψηφοφορία την Κυριακή στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση