GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ: Χορός Μαορί στην καρδιά της Κρήτης!

Εντυπωσίασαν χθες οι Μαορί με τον μοναδικό σαν θέαμα πολεμικό χορό τους, στην εκδήλωση για την αποκάλυψη του μνημείου της Μάχης της 4...


Εντυπωσίασαν χθες οι Μαορί με τον μοναδικό σαν θέαμα πολεμικό χορό τους, στην εκδήλωση για την αποκάλυψη του μνημείου της Μάχης της 42ης οδού στα Τσικαλαριά όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Οι Μαορί που είχαν έρθει από τη Νέα Ζηλανδία μαζί με το εκστρατευτικό σώμα των Αυστραλών και των Νεοζηλανδών κατά τη Μάχη της Κρήτης, διακρίθηκαν για τη δύναμη με την ορμή με την οποία πολέμησαν κατά των Ναζί και το θάρρος που επέδειξαν στο πεδίο σαν να επρόκειτο για δική του πατρίδα.

Νεοζηλανδοί, Αυστραλοί και Χανιώτες που παρευρέθηκαν στην τιμητική εκδήλωση, παρακολούθησαν τον δυναμικό τελετουργικό χορό χάκα των Μαορί με τις κραυγές, τις άγριες εκφράσεις του προσώπου και την επιθετική στάση του σώματος.

Με το χάκα οι Μαορί επικαλούσαν τον θεό του πολέμου και προειδοποιούσαν τον εχθρό για την μοίρα που τον περίμενε. Οι πολεμιστές συχνά πήγαιναν γυμνοί στη μάχη φορώντας μια πλεκτή ζώνη στη μέση. Σήμερα το χάκα εκτελείται ως ένδειξη σεβασμού σε υψηλούς επισκέπτες ή σε σημαντικές περιστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση