GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Η διαπραγμάτευση είναι υποχρεωτικό να κλείσει και θα κλείσει"

«Η Ελλάδα έχει πλέον συμμάχους στη μάχη που δίνει για την αλλαγή στην Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πά...


«Η Ελλάδα έχει πλέον συμμάχους στη μάχη που δίνει για την αλλαγή στην Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και υπογράμμισε ότι «η διαπραγμάτευση είναι υποχρεωτικό να κλείσει και θα κλείσει».

Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι «όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι θετικοί, έχουν επιτευχθεί οι στόχοι οι οποίοι είχαν μπει με τη συμφωνία του Αυγούστου, άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να καθυστερεί». Επεσήμανε δε την ιδιαίτερη σημασία που έχει αυτή την περίοδο στην Ευρώπη, και με την προσφυγική κρίση αλλά και με την πιθανότητα του Brexit, να κλείσει η αξιολόγηση. Προσέθεσε ότι «υπάρχουν φωνές και από την πλευρά των θεσμικών παραγόντων της Ευρώπης όπως του κ. Γιούνκερ και του κ. Ντάισελμπλουμ που δείχνουν πως κατανοούν ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι», και συμπλήρωσε πως, αν δεν γίνει αντιληπτό το μέγεθος των προβλημάτων, η Ευρώπη διολισθαίνει προς αποσύνθεση.

Σχετικά με το ασφαλιστικό είπε ότι έπρεπε μέσα στα όρια που είχε η κυβέρνηση από τη συμφωνία και με ένα ασφαλιστικό καταστραμμένο, «να αναμορφώσουμε δομικά όλο το ασφαλιστικό σύστημα ώστε να έχει προοπτική και να είναι βιώσιμο». Υπογράμμισε ότι «δεν θα υπάρχει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις». Ειδικότερα ανέφερε: «Το σύνολο επικουρικών και κύριων συντάξεων προστατεύονται απόλυτα μέχρι τα 1.300 ευρώ. Με τη νέα δομή του ασφαλιστικού συστήματος κατοχυρώνεται η εθνική σύνταξη η οποία είναι στα 384 ευρώ. Σε αυτή προστίθεται πάντα το αναλογικό κομμάτι της σύνταξης. Το ΕΚΑΣ θα καταργείτο με ό,τι είχαν συμφωνήσει η ΝΔ και με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα εξαϋλώνονταν και οι επικουρικές. Με κάτω από 15 χρόνια θα υπάρχει το κοινωνικό επίδομα που θα είναι 360 ευρώ».

Είπε ακόμη ότι το 2015-2017 τα μέτρα που θα έφερναν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν 7,7 δισ. ευρώ, ενώ με την ισχύουσα συμφωνία για το 2016-2018 τα μέτρα είναι 5,4 δισ. ευρώ.

Τόνισε ότι «θέμα εκλογών και δημοψηφίσματος δεν υπάρχει» και προσέθεσε πως «όσοι ονειρεύονται εκλογές να αποφασίσουν αν θα είναι με την κοινωνική προσπάθεια ή αν θα είναι με το ΔΝΤ».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η ελληνική οικονομία θα είναι με θετική εξέλιξη το επόμενο διάστημα, θα κλείσει η αξιολόγηση και κυρίως αυτό που κάνουμε όλη αυτή την περίοδο είναι να ξεπλένουμε ό,τι είχε γίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

1 σχόλιο

  1. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ..ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΥ ..ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΟΥ….ΣΥΡΙΖΑ

    Υπάρχει έστω και ένας(1) ψηφοφόρος του Συριζα που θα συμφωνούσε με όσα κάνει σήμερα η κυβέρνηση σε σχέση με όσα είχε υποσχεθεί ΠΡΙΝ τις εκλογές?
    Δηλαδή αποδεχόμαστε το ξεπούλημα και την προδοσία?
    Το παραμύθι περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009 τελειώνει με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
    Τι να γράψεις, τι να θυμηθείς και τι να πρωτοδιαλέξεις από το πλήθος των υποσχέσεων, των συκοφαντιών και των εγκλημάτων της αντιπολίτευσης Σαμαρά, Βενιζέλου και Τσίπρα,
    Πρόδωσαν, αποστάτησαν ‘’έχυσαν’’ αίμα και πότισαν το λαό με δάκρυ, οργή και παραμύθια οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία σήμερα όπως και οι Σαμαράδες του χθές.
    Αδίστακτοι, σκλάβοι της εξουσίας και της ιδιοτέλειας, ’’έδωσαν’’ τα πάντα στους κατακτητές και πρόδωσαν πατρίδα, ιερά και όσια, σαν άλλοι συνεργάτες ξένων βαρβάρων εχθρών τούτου του λαού και του τόπου.
    Στο τέλος, και αφού ΄΄εβαψαν’’ τα χέρια τους στο αίμα των 5.000 που αυτοκτόνησαν, αφού συκοφάντησαν και κατέστρεψαν ότι είχε απομείνει και ότι προσπαθούσε να διορθώσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, σήμερα δειλοί και ‘’διάσημοι’’ πολιτικοί απατεώνες, ‘’περνούν’’ από τη βουλή ΝΥΧΤΑ τα νομοσχέδια που αποδεικνύουν πόσο προδότες , εγκληματίες και αδίστακτοι πράκτορες, έχουν γίνει μέχρι να ‘’εξοφλήσουν’’ τα γραμμάτια της προδοσίας και του αίματος.
    Ο Λαός, σήμερα, μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει για τη λύση και τον πολιτικό που μπορεί να δικαιώσει τις ελπίδες του.
    Από το επίσημο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016
    (…) Η οικονομική προσαρμογή της περιόδου 2010-2014 είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, δηλαδή της μείωσης του ελλείμματος και της ισοσκέλισης του πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης, και της διόρθωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Το έλλειμμα της Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014,
    ————————————————————————————
    ενώ επιτεύχθηκε και οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2014…
    *Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται πια αλλά υπήρξε κάποτε μια εποχή που Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούσαν από κοινού να μας πείσουν ότι η χώρα έφτασε στο πρώτο Μνημόνιο απλώς επειδή το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.
    *Η Νέα Δημοκρατία ήπιε πρώτη το πικρό ποτήρι και έτσι όλοι οι προϋπολογισμοί της εποχής Σαμαρά αναγνωρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε η παραμικρή αλλοίωση κι ότι η ζημιά της πενταετίας Καραμανλή ήταν ανυπολόγιστη.

    ΝΒράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση