GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πούτιν: Μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στην ενέργεια, τις επενδύσεις και τις μεταφορές - ΒΙΝΤΕΟ

Την ευγνωμοσύνη του στην ηγεσία της Ελλάδας για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία εξέφρασε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την κοινή ...


Την ευγνωμοσύνη του στην ηγεσία της Ελλάδας για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία εξέφρασε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Είχαμε πολύ ουσιαστικές συνομιλίες, εξετάσαμε ένα ευρύ φάσμα διμερών θεμάτων. Θα επισημάνω ένα μεγάλο πακέτο συμφωνιών που υπογράφει απόψε παρά τις αρνητικές επιδράσεις» δήλωσε ο κ.Πούτιν.

«Οι ρωσοελληνικές σχέσεις συνεχίζουν με προοδευτική τάση» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, φέρνοντας ως παράδειγμα το Αφιερωματικό Έτος Ρωσίας-Ελλάδας, σημαντικό μέρος του οποίου είναι η προοπτική της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι το διμερές εμπόριο ανήλθε πέρυσι σε 2,7 δισ. δολάρια.

«Συζητήσαμε τις προοπτικές για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί  η 10η σύνοδος της μικτής διυπουργικής επιτροπής» ανέφερε.

Ο κ. Πούτιν σημείωσε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, στην περαιτέρω ανάπτυξη της οποίας θα συμβάλει και σχετική συμφωνία που υπεγράφη σήμερα.

«Συμφωνήσαμε να δώσουμε έμφαση και στη συνεργασία στον τομέα των επενδύσεων» λέγοντας ότι οι επενδύσεις της Ρωσίας στην Ελλάδα αγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της παιδείας.

Ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον λιμένα Θεσσαλονίκης, ενώ υπογράμμισε το ενδιαφέρον στον τομέα της ενέργειας.

Για τον τουρισμό ο κ. Πούτιν είπε ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στις κρατήσεις των Ρώσων τουριστών.

«Αναμένεται 1 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα από την Ρωσία και αν επιλυθεί το θέμα των θεωρήσεων ο αριθμός θα τριπλασιαστεί» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ

Δείτε επίσης:

Τσίπρας: Στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα η συνεργασία με την Ρωσία - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση