GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαύρη μουσουλμάνα, πρώην υπουργός του Σαρκοζί, διεκδικεί τη γαλλική προεδρία

Η Ραμά Γιαντ, η πρώτη μαύρη μουσουλμάνα υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί κυβερνήσεως Νικολά Σαρκοζί, θέτει υποψηφιότητα στις προεδρι...


Η Ραμά Γιαντ, η πρώτη μαύρη μουσουλμάνα υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί κυβερνήσεως Νικολά Σαρκοζί, θέτει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας για το 2017.
Η Ραμά Γιαντ, που τότε θεωρούνταν η επαναστάτρια, το ατίθασο πνεύμα του UMP, ηγείται πλέον του κόμματος La France qui ose (Η Γαλλία που τολμά).
Στα χρόνια της προεδρίας του Σαρκοζί συζητήθηκαν έντονα οι δηλώσεις της περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για κατάργηση της μπόυργκας στη Γαλλία, ενώ υπεραμυνόταν της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων.
Η Γιαντ, στη εποχή που ήταν υπουργός, εμφανιζόταν σε δημοσκοπήσεις ως το πιο δημοφιλές πρόσωπο που παρήλασε ποτέ από την γαλλική πολιτική σκηνή, μαζί με τον πρώην Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ.
Εξηγώντας γιατί η Γιαντ είναι τόσο δημοφιλής παρά το γεγονός ότι είναι μουσουλμάνα, ο γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας Πασκάλ Μπρικνέρ είχε τονίσει πως η πολιτικός φέρνει την επανάσταση της νιότης απέναντι στον συντηρητισμό, και «ο λόγος που μισείται είναι ταυτόχρονα και ο λόγος που σαγηνεύει τόσους πολλούς».
Η Γιαντ γεννήθηκε στη Σενεγάλη, προέρχεται από μορφωμένη οικογένεια, και ο πατέρας της, Τζιμπρίλ Γιαντ, υπήρξε διπλωμάτης και προσωπικός γραμματέας του σενεγαλέζου προέδρου Λεοπόλντ Σεντάρ Σανγκόρ.
Σε ηλικία εννέα ετών μετακόμισε με τους γονείς της στη Γαλλία, φοίτησε σε Καθολικό σχολείο, και αργότερα σπούδασε στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση