GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ομπάμα επιβεβαιώνει τον θάνατο του ηγέτη των Αφγανών ταλιμπάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο του μουλά Μανσούρ, του ηγέτη των αφγανών ταλιμπάν, κατά την διάρκεια αμε...


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο του μουλά Μανσούρ, του ηγέτη των αφγανών ταλιμπάν, κατά την διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής.
Ο θάνατος αυτός αποτελεί «σημείο καμπής στην μακρόχρονη εκστρατεία μας για την αποκατάσταση της ειρήνης και της ευημερίας στο Αφγανιστάν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου στο Βιετνάμ.
«Οι ταλιμπάν πρέπει να εκμεταλλευθούν αυτήν την ευκαιρία για να ακολουθήσουν τον μοναδικό πραγματικό δρόμο για τον τερματισμό της σύρραξης: ακολουθώντας μία διαδικασία συμφιλίωσης με την αφγανική κυβέρνηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο μουλάς Μανσούρ ανέλαβε την ηγεσία του κινήματος των ταλιμπάν τον Ιούλιο 2015 μετά την ανακοίνωση του θανάτου του προκατόχου του μουλά Ομαρ.
Πλήθος πηγών των ταλιμπάν, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι χθες, επιβεβαίωσαν τον θάνατο του μουλά Μανσούρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση