GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιδράσεις για το τσιγάρο του Πολάκη μέσα στο υπουργείο Υγείας!

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, άναψε το τσιγάρο του και κάπνιζε στη...


Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, άναψε το τσιγάρο του και κάπνιζε στην αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου Υγείας.
Η φωτογραφία, η οποία κάνει το γύρο του διαδικτύου έχει τη δική της σημειολογία, δεδομένου ότι η 31η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος και φυσικά λόγω του ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος εμφανίζεται ως ο πρεσβευτής του υπουργείου το οποίο υπηρετεί εμφανίζεται δημοσίως με το τσιγάρο στο χέρι.
Σε αυτό το πλαίσιο η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία απευθύνει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Από την κυβέρνηση ζητεί, μεταξύ άλλων, να εφαρμοστούν άμεσα οι υφιστάμενοι αντικαπνιστικοί νόμοι και για τις νέες συσκευασίες των προϊόντων καπνού, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό της εξωτερικής επιφάνειας των πακέτων πρέπει να καλύπτεται με εικόνες και προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις του καπνίσματος. Επιπρόσθετα ζητεί να απαγορευθεί το κάπνισμα σε ανοιχτούς χώρους όπου συχνάζουν παιδιά όπως παιδικές χαρές, πλατείες, παραλίες και ανοικτοί χώροι διασκέδασης και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της μόλυνσης από τα αποτσίγαρα. Το μήνυμα της Εταιρείας προς τους καπνιστές «στοχεύει» και στο... πορτοφόλι τους. Οπως αναφέρει, εάν ένας καπνιστής έβαζε από 18 ετών έως τη συνταξιοδότηση σε κουμπαρά τα χρήματα που ξοδεύει για τσιγάρα, θα είχε εξασφαλισμένη σύνταξη 760 ευρώ (εθνική σύνταξη συν την εξοικονόμηση) που θα την απολάμβανε για περισσότερα και πιο δραστήρια χρόνια ζωής. Τέλος, καλεί τους Ελληνες που δεν καπνίζουν να μην αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τον ρόλο του παθητικού καπνιστή και να απαιτήσουν από όλους να συμμορφωθούν με τον νόμο. Την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ζητεί από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και τον γ.γ. δημόσιας υγείας, Γιάννη Μπασκόζο και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, ενώ ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος, Παναγιώτης Μπεχράκης, κατηγορεί την ελληνική πολιτεία ότι «εξακολουθεί να μένει αδρανής θεατής του σοβαρότερου ίσως προβλήματος Δημόσιας Υγείας σήμερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση