GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόεδρος και του κυβερνώντος - και μοναδικού κόμματος - ο Κιμ Γιονγκ-Ουν

Άλλος ένας τίτλος απονεμήθηκε σήμερα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιουνγκ-Ουν στη διάρκεια του συνεδρίου του Κόμματος των Εργατώ...


Άλλος ένας τίτλος απονεμήθηκε σήμερα στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιουνγκ-Ουν στη διάρκεια του συνεδρίου του Κόμματος των Εργατών της Κορέας,του μοναδικού κόμματος της χώρας και κατά συνέπεια κυβερνώντος. 

Ο αρχηγός του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ ανακηρύχθηκε και πρόεδρος του Κόμματος και την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος στον Τύπο.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, το συνέδριο αυτό, που άρχισε την Παρασκευή, ήταν προγραμματισμένο να προαγάγει τον Κιμ στην "κορυφαία θεση" του κόμματος.

Για το πρώτο συνέδριο του Κόμματος εδώ και 36 χρόνια είχαν προσκληθεί στην Πιονγιάνγκ και ξένοι δημοσιογράφοι. Όμως, ο ανταποκριτής του BBC συνελήφθη και απελάθηκε από τη χώρα "εξαιτίας των φραστικών επιθέσεων του στο σύστημα της Βόρειας Κορέας, αλλά και της μη αντικειμενικής κάλυψης του ρεπορτάζ του". 

Διαβάστε σχετικά: Βόρεια Κορέα: Γιατί απελάσαμε τον ανταποκριτή του BBC
 
Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου συνεδρίου, ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρουσίασε πενταετές αναπτυξιακό οικονομικό πρόγραμμα, δήλωσε έτοιμος για την “ομαλοποίηση” των εξωτερικών σχέσεων της χώρας του και ανακοίνωσε ότι η Πιονγιάνγκ θα χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα μόνο σε περίπτωση επίθεσης. Ο ίδιος μάλιστα, ως ηγέτης, "θα τηρήσει πιστά" τις δεσμεύσεις μη διάδοσης που έχει αναλάβει και θα ασκήσει πιέσεις για παγκόσμια αποπυρηνικοποίηση.

Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ανέλαβε την εξουσία τον Δεκέμβριο του 2011 μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ. Έκτοτε εργάζεται για να εδραιώσει την εξουσία του και έχει εμφανιστεί αδιάλλακτος απέναντι σε όσους θεωρεί ότι δεν είναι πιστοί στους κόλπους του κόμματος, της κυβέρνησης και του στρατού. Μεταξύ άλλων διέταξε και την εκτέλεση του πρώην μέντορά του και θείου του, του Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση