GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στην Ευρώπη για τους πρόσφυγες

Η Ευρώπη πρέπει να «ενσωματώσει» τους πρόσφυγες και μετανάστες που εισρέουν στα εδάφη της, χωρίς ωστόσο να «ανοίγει διάπλατα τα σύνορά τη...


Η Ευρώπη πρέπει να «ενσωματώσει» τους πρόσφυγες και μετανάστες που εισρέουν στα εδάφη της, χωρίς ωστόσο να «ανοίγει διάπλατα τα σύνορά της με παράλογο τρόπο», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα La Croix, η οποία θα δημοσιευτεί την Τρίτη.

«Δεν μπορούμε να ανοίξουμε διάπλατα τα σύνορα με τρόπο παράλογο. Όμως το βασικό ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι γιατί υπάρχει τόσο μεγάλος αριθμός προσφύγων σήμερα» ανέφερε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Το πρωταρχικό πρόβλημα είναι οι πόλεμοι που μαίνονται στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και η υποανάπτυξη της αφρικανικής ηπείρου, που προκαλεί λιμούς» υπογράμμισε ο ίδιος, επισημαίνοντας «σε ένα ευρύτερο επίπεδο» το «ζήτημα ενός παγκόσμιου οικονομικού συστήματος που έχει πέσει μέσα στην ειδωλολατρία των χρημάτων».

Σχετικά με τους πρόσφυγες, «η χειρότερη υποδοχή είναι να τους γκετοποιήσουμε ενώ αυτό που  πρέπει να κάνουμε είναι να τους ενσωματώσουμε» επέμεινε ο Φραγκίσκος.

«Στις Βρυξέλλες οι τρομοκράτες ήταν Βέλγοι, παιδιά μεταναστών, όμως προέρχονταν από ένα γκέτο. Στο Λονδίνο ο νέος δήμαρχος (Σαντίκ Καν, γιος μεταναστών από το Πακιστάν και μουσουλμάνος) ορκίστηκε σε έναν καθεδρικό ναό και θα γίνει δεκτός χωρίς αμφιβολία από τη βασίλισσα. Αυτό δείχνει για την Ευρώπη τη σημασία να βρεθεί η ικανότητα ενσωμάτωσης» υπογράμμισε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση